Περί δημοκρατίας και σκοταδισμού, μέρος δεύτερο

1
λεπτά ανάγνωσης

Τόλμησα να σημειώσω στον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας” πως η ακριβοπληρωμένη γνώση μου περί δημοκρατίας και σκοταδισμού δεν μου επιτρέπει να αποδεχτώ την “ελαφρά θεώρηση” αυτών των εννοιών από την “Αλήθεια” του Διαμαντή Σεϊτανίδη, όπως την ανάρτησε στις 14 Μαΐου 2015.

Λίγα λεπτά αργότερα, δέχτηκα μια άπρεπη επίθεση που ακόμα κι απ’ τον Διαμαντή Σεϊτανίδη δε θα την περίμενε κανείς, με τίτλο της επίθεσης “Τα έχει πει όλα ο Θερβάντες” (“Αλήθεια”, 28 Μαΐου 2015, 9.29 πμ).

Επιχείρηση-μαγαζάκι μου αποδίδει ο Διαμαντής Σεϊτανίδης πως έχω στήσει και πουλώ “επαναστατικότητα”, “αριστεροσύνη” και “προστασία των φτωχών”, κοψοχρονιά μάλιστα – δε μπορεί βεβαίως να αντιληφθεί πως υπάρχει κι άλλος δρόμος στη ζωή, εκείνος της ανιδιοτελούς προσπάθειας και του αγώνα, που προσωπικά βαδίζω καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου μου από μικρό παιδί.

Δεν εννοεί να καταλάβει πως δεν είναι όλοι της πλάκας, υπάρχουν και σοβαροί άνθρωποι στην πόλη μας, απλά αποφάσισε να μη συμπεριλαμβάνεται σ’ αυτούς (φέροντας δική του πνευματική και πολιτική αρματωσιά), προτιμώντας να τον χαρακτηρίζει ο χυδαίος αντικομμουνισμός.

Όσον αφορά το ποιον έχει ξεπεράσει η ζωή, ας κάνει λίγο ακόμα υπομονή!

Κώστας Π. Παντελόγλου