Image

Σχετικά με τους ειδικούς επιστήμονες που προσκάλεσε ο Άρης Βασιλόπουλος στη σύσκεψη με τα επιχειρηματικά συμφέροντα με τον μανδύα της ΑΕΚ για την “Αγιά Σοφιά” του Μελισσανίδη (30.3.2015)

syntonistiko_fxΑς παραμερίσουμε προς στιγμήν το εύλογο ερώτημα, προς τι αυτή η σύσκεψη;

Και ας περάσουμε σε ένα δεύτερο: γιατί οι συγκεκριμένοι κύριοι, που μάλιστα στην ανακοίνωση του Δήμου χαρακτηρίζονται ειδικοί επιστήμονες και όχι κάποιοι άλλοι; Μετείχαν στη σύσκεψη εκφράζοντας τον εαυτό τους ή εκπροσωπούσαν κάποια συλλογικότητα που είχε προγενεστέρως ασχοληθεί με το θέμα;

Δεν κρύβω ότι μου έκανε εντύπωση ότι το ΤΕΕ αλλά και το ΓΕΩΤΕΕ δεν μετείχαν στη σύσκεψη με εκπροσώπους τους, και μάλιστα καλά προετοιμασμένους. Μου έκανε εντύπωση ότι και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης δεν μετείχαν επίσης στη σύσκεψη. Δεν μετείχαν και οι του Συνταγματικού και Διοικητικού Δικαίου όλων των Πανεπιστημίων μας, όπως και οι τα Βυζαντινά διδάσκοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά μας Ιδρύματα (το επιβάλλει αυτό το τελευταίο η επιδιωκόμενη ασεβής, προς το υψηλού συμβολισμού και τεχνικής πρωτότυπο, “Αγιά Σοφιά” του Μελισσανίδη).

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΣΑΔΑΣ), ο Σύλλογος Πολεοδόμων και Χωροτακτών (ΣΕΠΟΧ), ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, με τους εκπροσώπους τους εν προκειμένω, θα είχαν και αυτοί τη θέση τους σε μια τέτοια ευρεία σύσκεψη και φυσικά οι εκπρόσωποι των Αρχιτεκτονικών μας Σχολών.

Αυτονόητη θεωρούσα την παρουσία στη σύσκεψη αυτή των υπηρετούντων στην Τεχνική αλλά και στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου της Πόλης μας, αλλά και σειράς όλης επιστημόνων της περιοχής μας όλων των σχετικών με τα επιδιωκόμενα από τα επιχειρηματικά συμφέροντα με τον μανδύα της ΑΕΚ ειδικοτήτων.

Απορώ: Ο Άρης Βασιλόπουλος στο ΥΠΕΚΑ βρίσκεται ακόμη; Δεν πληροφορήθηκε ότι μετονομάστηκε σε ΥΠΑΠΕΝ, το οποίο ισχνά, ισχνότατα εκπροσωπήθηκε στη σύσκεψη της 30ης Μαρτίου 2015, ως μη ώφειλε;

Δε χρειάζεται θαρρώ περισσότερα να σημειώσω για να γίνει φανερό σε όλους πως ανεπαρκής υπήρξε η προσπάθεια της δημοτικής πλειοψηφίας της Πόλης για την επιστημονική της πλαισίωση προς αντιμετώπιση των επιδιωκόμενων από τα επιχειρηματικά συμφέροντα με τον μανδύα της ΑΕΚ, αυξανόμενου και έτσι του κινδύνου για την Πόλη και τον πνεύμονά της, το Δάσος μας…

Κώστας Π. Παντελόγλου

3 Comments Text
 • αξιότιμε κύριε,

  σχετικά με τα ερωτήματα που θέσατε, ως απλός πολίτης και κάτοικος της Νέας Φιλαδέλφειας ενημερώθηκα από την πρώτη στιγμή από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, Δήμο, ΑΕΚ, ΥΠΑΠΕΝ…..Το ίδιο και οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι απλοί πολίτες -κάτοικοι.
  Εσείς πώς δεν μάθατε τίποτα?
  α. Η συνάντηση αφορούσε κάλεσμα του Δήμου ως προς την ΑΕΚ και το ΥΠΑΠΕΝ για την εξεύρεση συμφωνίας ως προς το μεγαλύτερο έργο όλων των εποχών σε κατασκευαστικό επιπεδο ανάπλασης, διαμόρφωσης ,τεχνογνωσίας και ανάπτυξης στην περιοχή μας.
  Με την απόφαση του ΣΤΕ καταρρίφθηκαν οι όποιες αντιρρήσεις ή ενστάσεις υπήρχαν καθώς το έργο είναι ΄καθόλα νόμιμο, δίκαιο και αναγκαίο στην περιοχή μας. Άρα πολύ σωστά πράττει ο κ. Δήμαρχος και ενημερώθηκε πλήρως για όλες τις λεπτομέρειες του μεγάλου αυτού έργου.
  Β. Οι επιλογή των ειδικών επιστημόνων ήταν καθαρά και τίμια απόφαση του Δήμου καθώς α. οι σύλλογοι και οι εκπρόσωποι που αναφέρεστε και που έμειναν στην απέξω ,είχαν ταχθεί δημόσια κατά του έργου σε διάφορα blogs άρα τους άδειασε πρώτα το ΣΤΕ και δεν είχε νόημα αναπαραγωγής απόψεων τους και β. έχει κάθε δικαίωμα ο Δήμος να επιλέξει ο ίδιος εξωτερικούς συμβούλους για όποιο αναγκαίο θέμα προκύπτει.

  Τέλος σχετικά με τα αναπαραγόμενα σας μηνύματα περί δάσους, πνεύμονες και μανδύες , υπομονή μετά το Πάσχα θα σας απαντήσει το ΣΤΕ επίσημα μια και καλή και οριστική……

  καλό Πάσχα να έχετε και ελπίζω μετά τις γιορτές να βρείτε κάτι άλλο να ασχοληθείτε που μπορεί να μαστίζει την περιοχή μας και να είναι ποιο σοβαρό και άξιο καθημερινής αναφοράς από το γήπεδο ΑΕΚ.

  ΜΕ ΕΚΤΊΜΗΣΗ
  Γιωργος Μ.
  ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ Ν/Φ ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ

  • Γιώργο Μ., δεν είσαι και πολύ διαβασμένος. Το τμήμα Αττικής του ΣΑΔΑΣ που εκπροσωπήθηκε με τον πρόεδρό του είχε βγάλει ανακοίνωση εναντίον του γηπέδου, όχι υπέρ του.

   • ‘Εχεις απόλυτο δικιο φίλε μου, μου διέφυγε ο κύριος Μαούνης… αλλά έχεις λάθος στο οτι δεν διατύπωσα ποτέ οτι ήταν υπέρ του γηπέδου το ΣΑΔΑΣ…
    απλά μου διέφυγε η εκπροσώπηση τους…