Γιατί οι διεκδικητές της Δημοτικής Αρχής δεν δίνουν στοιχεία συγκρότησης του Δήμου και του κόστους λειτουργίας του;

Μου έχει κάνει εντύπωση που οι διεκδικητές της Δημοτικής Αρχής, σε τέτοιους μάλιστα καιρούς, δεν έχουν δώσει μέχρι τώρα στοιχεία για την συγκρότηση του Δήμου της πόλης μας, για το κόστος λειτουργίας του, το παραγόμενο έργο – γι’ αυτό επανέρχομαι για να ρωτήσω: γιατί δεν απαντάτε, κύριοι και κυρίες, πρόκειται για επτασφράγιστο μυστικό;

Το ερώτημά μου δεν απευθύνεται μόνο στους επικεφαλής, αλλά σε όλους όσους μετέχουν των ψηφοδελτίων και επιδιώκουν την εκλογή τους!

Ο κόσμος της πόλης μας δεν έπρεπε να τα γνωρίζει αυτά, μάλιστα πριν τις εκλογές, και βεβαίως μαζί και τι σκέπτεται να πράξει σχετικά κάθε δημοτική παράταξη που διεκδικεί την Δημοτική Αρχή;

Τον κόσμο της πόλης μας δεν τον πληροφορεί ούτε και ο αυτοδιαφημιζόμενος πως “ξέρει τον Δήμο όσο κανένας άλλος”, ο Παντελής Γρετζελιάς δηλαδή, που έχει διατελέσει τρεις τετραετίες Δήμαρχος, και έξι τετραετίες Δημοτικός Σύμβουλος.

Κάποια στοιχεία τέτοιου χαρακτήρα, που έχω ζητήσει αρκετές φορές μέχρι τώρα να δοθούν στην δημοσιότητα, έδωσε ο Αλέκος Λάλος που είχε εκλεγεί στις Δημοτικές Εκλογές του 1975 Δημοτικός Σύμβουλος και μετά τον θάνατο του τότε εκλεγέντος Δημάρχου Τάσου Αμπατζή διετέλεσε Δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας. Τα στοιχεία που έδωσε αφορούν φυσικά εκείνα τα χρόνια και δημοσιεύθηκαν στον “Διάλογο” του Γεράσιμου Έρτσου (Μάιος 2014, Σελ. 2) – να τι λέει, μεταξύ άλλων, σχετικά:

“… όταν ήμουν Δήμαρχος, ο Δήμος μας με την ίδια έκταση και μεγαλύτερο πληθυσμό (34.000 περίπου), τις ίδιες Υπηρεσίες, χρησιμοποιούσε 75 εργατοϋπαλλήλους και τα έξοδα (παράστασης) του Δημάρχου ανέρχονταν στις 9.000 δρχ. – την στιγμή που ο Διευθυντής (του Δήμου) έφτανε τις 30.000 δρχ. οι Προϊστάμενοι 20.000-25.000 δρχ. και οι υπάλληλοι 15.000 δρχ. Σήμερα ο Δήμος έχει 400-500 εργατοϋπαλλήλους μόνιμους και επί συμβάσει, οι δε Δημοτικοί Άρχοντες είναι σχεδόν όλοι αμειβόμενοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Χορός εκατομμυρίων λοιπόν. …”

Οφείλουν οι τωρινοί Δημοτικοί Άρχοντες της πόλης και οι διεκδικητές της Δημοτικής Αρχής να δημοσιοποιήσουν όλα τα σχετικά στοιχεία έκτοτε και μέχρι των ημερών μας, να αναφέρουν, να εξηγήσουν, να αιτιολογήσουν το κάθε τι – το χρωστούν αυτό στον κόσμο της πόλης μας δεν θα πάψω να το υπογραμμίζω τούτο στον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας”!

Κώστας Π. Παντελόγλου