Ορισμένα για το Δάσος της Νέας Φιλαδέλφειας εν όψει των Δημοτικών Εκλογών του Μαΐου 2014, αλλά και για μετά!

Διάβασα στα προγράμματα και στις διακηρύξεις των διεκδικητών της Δημοτικής Αρχής εν όψει των Δημοτικών Εκλογών του Μαΐου 2014 όσα γράφουν για το Δάσος της Νέας Φιλαδέλφειας. Μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι ενώ όλοι γνωρίζουν – είμαι βέβαιος γι’ αυτό – ότι οι Μελισσανίδειες επιδιώξεις με τον μανδύα της ΑΕΚ έχουν στο στόχαστρό τους στρέμματα του Δάσους και το ίδιο προβλέπει και Νομοσχέδιο που προωθήθηκε στην Βουλή των Ελλήνων για ψήφιση, τούτο δεν βρίσκει την αναφορά του με λόγια σταράτα στα προγράμματα και στις διακηρύξεις των διεκδικητών της Δημοτικής Αρχής.

Στις “Δεσμεύσεις” της παράταξης “Νέο”, με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Αράπογλου, ούτε μια λέξη, έμμεσα σχετιζόμενη με το ζήτημα που θίγω μ’ αυτό το γραφτό μου, δεν περιλαμβάνεται.

Το ίδιο συμβαίνει και στο “Πρόγραμμα Ανάπτυξης” της παράταξης “Ένωση Δημοτών”, με υποψήφιο δήμαρχο τον παλαιό ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Λύσανδρο Γεωργαμλή.

Ούτε λέξη δεν βρίσκω σχετικά μ’ αυτό και στο “Δημοτικό Πρόγραμμα” της παράταξης “Με ευθύνη και αλληλεγγύη Μπροστά”, με υποψήφια δήμαρχο την Βάσω Αγαγιώτου, παράταξη στην οποία μετέχει και ο διατελέσας δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας Παντελής Γρετζελιάς.

Και στην “Πρόταση” όμως της παράταξης “Ζούμε μαζί”, με υποψήφιο δήμαρχο τον Απόστολο Κόντο τίποτα σχετικό δεν υπάρχει.

Στην “Διακήρυξη” της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”, με υποψήφια δήμαρχο την Δανάη Γκούμα, διαβάζω τα παρακάτω σχετικά με το ζήτημα που θίγω μ’ αυτό μου το γραφτό: “Οι αγωνιστές δημοτικοί σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” θα παλέψουν μαζί σου: .. Ενάντια σε κάθε μορφή αλλοίωσης των ορίων και του δασικού χαρακτήρα του Άλσους. Ενάντια σε κάθε μορφή επιχειρηματικής εκμετάλλευσής του”.

Στο “Πρόγραμμα” της παράταξης “Δύναμη Πολιτών” με υποψήφιο δήμαρχο τον Άρη Βασιλόπουλο για το περιβάλλον διαβάζω για “παραίτηση από κάθε παραπέρα επιδίωξη οικονομικής χρήσης και εκμετάλλευσης, που απαγορεύεται από την δασική νομοθεσία και τα παραχωρητήρια από το Υπουργείο προς τον Δήμο” και για “υπεράσπιση με πολιτικά, νομικά και άλλα μέσα της εδαφικής ακεραιότητας του συνόλου του παραχωρηθέντος Άλσους και της έκτασής του, καθώς και του δασικού-αναδασωτέου στο διηνεκές χαρακτήρα του”.

Της παράταξης “Νέα Προοπτική” με υποψήφια δήμαρχο την Έφη Γαϊτανά-Αποστολάκη, δεν βρήκα κάτι σχετικό. Πώς θα μπορούσε άλλωστε, εφόσον η και νυν δήμαρχος έχει αποδεχθεί τις Μελισσανίδειες επιδιώξεις με τον μανδύα της ΑΕΚ και πράττει το κατά δύναμιν για την υλοποίησή τους;

Έτσι λοιπόν έχουν τα πράγματα στα προγράμματα και στις διακηρύξεις των διεκδικητών της Δημοτικής Αρχής, ως προς το ζήτημα που θίγω μ’ αυτό το γραφτό μου στον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας” – ας τα έχει υπόψη του ο κόσμος της πόλης μας και εν όψει των Δημοτικών Εκλογών του Μαΐου 2014, αλλά και για μετά!

Κώστας Π. Παντελόγλου