Μ’ αφορμή μια εργασία και ένα σχόλιο του Γιώργου Αλεξάτου

Διάβασα στις 29 Απριλίου τούτο το σχόλιο του Γιώργου Αλεξάτου στο Facebook.

“Απογοήτευση…

Πριν λίγες μέρες δημοσίευσα μια πρωτότυπη δουλειά μου για την ιστορία της παρέμβασης της Αριστεράς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ξέροντας πως δεν έχει γραφτεί τίποτα σχετικό μέχρι τώρα, θεώρησα πως θα εξοπλιζόταν ένας αριστερός κόσμος -κυρίως οι υποψήφιοι- με κάποια ιστορικά στοιχεία χρήσιμα για την πολιτική δράση.

Παρατήρησα, με κάποια έκπληξη, πως η δουλειά αυτή πήγε στα αζήτητα. Σε σημείο ώστε να μου φύγει κάθε διάθεση να τη συνεχίσω, καθώς η μελέτη σταματάει στην περίοδο της δικτατορίας. Δεν έχει νόημα…”

Συνοδεύεται τούτο το σχόλιο του Γιώργου Αλεξάτου και με κάποιους διαλόγους του με 3 πρόσωπα.

Έχω διαβάσει το κείμενο του Γιώργου Αλεξάτου με τίτλο: “Αριστερά και Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συνοπτική ιστορική αναδρομή”, στις 22 Απριλίου 2014 – δεν είναι του παρόντος να διατυπωθεί γνώμη για την εργασία αυτή, ίσως και κάποιες κριτικές επισημάνσεις, αυτά θα γίνουν στην ώρα τους…

Αυτό που είναι του παρόντος είναι πως μια εργασία μ’ αυτόν τον τίτλο “πήγε στα αζήτητα”, όπως σημείωσε ο Γιώργος Αλεξάτος, μόνο που αυτό δεν συμβαίνει για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια – κατατοπιστικό σχετικά βρίσκω το φυλλάδιο 119-120 των “Δημοτικών Ζητημάτων”, τα οποία συντάσσω από το 1978 που ήμουν ακόμα Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων.

Ας διαβασθεί παρακαλώ με προσοχή…

Κώστας Π. Παντελόγλου