Image

Ναζισμός και αντικομμουνισμός

german-occupationΚάποιοι φαίνεται να ξαφνιάστηκαν που ο κατά δήλωσίν του αντικομμουνιστής Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Παναγιώτης Μπαλτάκος κουβέντιαζε φιλικά με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο κόμματος το οποίο έχει στείλει στην Βουλή των Ελλήνων μερίδα του Ελληνικού λαού, κόμματος που δεν κρύβει την συμπάθειά του προς τον ναζισμό – ενώ το τωρινό ΚΚΕ προσπαθεί με ανακοινώσεις του γραφείου τύπου της κεντρικής επιτροπής του, που στέκονται αβαθώς και αδιαφωτίστως στο ζήτημα, να δικαιώσει εαυτό ως επιβεβαιωθέν…

Θα ήθελα εδώ, στον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας”, να κάνω μια αναφορά σ’ ένα διαφωτιστικό πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα πριν από 70 χρόνια, ένα πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα του έτους 1944, το οποίο με τρόπο αδιαμφισβήτητο καταδεικνύει την σχέση ναζισμού και αντικομμουνισμού.

Ανώτατος άρχων και υπέρτατος ρυθμιστής των πάντων στην σκλαβωμένη πατρίδα τότε ήταν ο Γερμανός Στρατιωτικός Διοικητής Ελλάδος. Και στο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμά του, που μεταδόθηκε από ραδιοφώνου, έλεγε επί λέξει τα εξής:

“Φρουρούμεν το Ελληνικόν έδαφος. Ο Γερμανός στρατιώτης προστατεύει κατ’ άμεσον τρόπον την ύπαρξιν και την τάξιν του Ελληνικού λαού και του Ελληνικού κράτους εις τον αγώνα εναντίον του εξωτερικού και του εσωτερικού εχθρού.

Δια τον λόγον αυτόν ο Γερμανός στρατιώτης προσδοκά ότι ο εθνικήν συνείδησιν έχων Έλλην θα τεθή παρά το πλευρόν του εις τον αγώνα εναντίον του κοινού εχθρού: του Κομμουνισμού.

Ο βοηθών ημάς βοηθεί τον εαυτόν του. Ο αντιτιθέμενος προς ημάς θα εξοντωθή. …”

Δεν νομίζω πως χρειάζεται να προσθέσω κάτι άλλο επί του παρόντος, προς διαφώτισιν των συμπολιτών, αλλά θαρρώ και των Συνελλήνων…

Κώστας Π. Παντελόγλου

1 Comments Text