Image

Μερικά για την τωρινή ΑΕΚ και την “ΑΕΚοφροσύνη” της δημάρχου κ. Γαϊτανά-Αποστολάκη εν όψει των Δημοτικών Εκλογών του Μαΐου 2014

aek-kifissiaΗ τωρινή ΑΕΚ, φάντασμα του ένδοξου παρελθόντος της, αγωνίζεται την φετινή σεζόν στον Έκτο Όμιλο της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Την Κυριακή 27 Απριλίου 2014 έπαιζε στο Γήπεδο της Ριζούπολης με την Κηφισιά, την οποία και κέρδισε 2-0. Μένουν ακόμα 4 αγωνιστικές για να λήξει το πρωτάθλημα που μετέχει η τωρινή ΑΕΚ, παρά ταύτα λόγος γίνεται για μαθηματική άνοδό της στην Β’ Κατηγορία – και τούτο διότι τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των αγώνων της της εξασφαλίζουν αυτή την άνοδο.

Τα δημοσιεύματα που περιγράφουν τον αγώνα της Κυριακής και αγγέλουν το γεγονός πανομοιότυπα – στην “Αλήθεια” επί παραδείγματι και στον 902.gr τα ίδια διάβασα.

Το γεγονός όμως αυτό έσπευσε να χαιρετίσει με δήλωσή της και η δήμαρχος της πόλης μας κ. Γαϊτανά-Αποστολάκη μ’ αυτά τα λόγια:

“Συγχαρητήρια στην ομάδα μας, την ΑΕΚ, για την μαθηματική άνοδό της στην Β’ Εθνική. Η αρχή έγινε και ευχόμαστε η επάνοδός της στην μεγάλη κατηγορία να συνδυαστεί και με επιστροφή της στο δικό της σπίτι, στην Νέα Φιλαδέλφεια”.

Η “ΑΕΚοφροσύνη” της κ. Γαϊτανά-Αποστολάκη είναι βεβαίως δική της, προσωπική της, υπόθεση και μπορεί φυσικά να την διαδηλώνει – δικαίωμά της.

Ως δήμαρχος όμως της πόλης οφείλει να σέβεται όλους τους κατοίκους, μικρούς και μεγάλους, και τα ποδοσφαιρικά-αθλητικά τους φρονήματα και να συμπεριφέρεται αναλόγως.

Είναι φανερό βεβαίως από την δήλωσή της αυτή και τούτο: ότι συμβαδίζει με τις Μελισσανίδειες επιδιώξεις σε βάρος της πόλης μας και του πνεύμονά της, του Δάσους μας, αφού ούτε μια έστω επιφύλαξη δεν εκφράζει σε σχέση με τις δύο νομοθετικές ρυθμίσεις, μια για το Γήπεδο της ΑΕΚ και μια για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής, που προωθεί η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου προς εξυπηρέτησιν των επιχειρηματικών συμφερόντων με τον μανδύα της ΑΕΚ.

Την “ΑΕΚοφροσύνη” της και την συμπόρευσή της με τον Μελισσανίδη και τις επιδιώξεις του τις θεωρεί πως είναι το δυνατό της χαρτί στην πορεία προς τις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2014, και αυτό παίζει – ας τους δώσει ο κόσμος της πόλης μας την απάντηση που τους αξίζει, χωρίς εφησυχασμό και πάντα με εγρήγορση, και στις κάλπες του Μαΐου 2014.

Κώστας Π. Παντελόγλου