Image

ΜΠΕ Μελισσανίδη 4: Τελικά πόσοι θα δουλέψουν στα έργα;

oikodomosΠολλά έχουμε ακούσει, δυο χρόνια τώρα, για τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσει η κατασκευή του γηπέδου Μελισσανίδη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο project manager Δημήτρης Ανδριόπουλος στην πανηγυρική παρουσίαση του έργου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση το Νοέμβριο του 2013 είχε πει ότι κατά την κατασκευή θα δημιουργηθούν 1500-2000 θέσεις εργασίας.

Τι προβλέπει η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων επ’ αυτού; Η απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα δίνεται παρεμπιπτόντως, στο σκέλος της μελέτης που ασχολείται με τις υδρευτικές ανάγκες του έργου (κεφάλαιο 6, σελίδα 71):

Θεωρώντας ότι στο εργοτάξιο θα απασχολούνται περίπου 150 εργαζόμενοι και δεχόμενοι ως ειδική κατανάλωση νερού τα 40 Lt/εργαζόμενο/ημέρα προκύπτει ότι για την κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων σε νερό απαιτούνται 6 κυβικά μέτρα νερού την ημέρα. Εκτιμάται ότι η κάλυψη των αναγκών θα γίνει από το υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ.

Και λίγο παρακάτω (κεφάλαιο 6, σελίδα 75):

Η ποσότητα [των υγρών αποβλήτων] δεν μπορεί να εκτιμηθεί στη φάση αυτή με ακρίβεια καθώς δεν είναι γνωστός ο αριθμός των εργαζόμενων που θα απαιτηθεί για το εργοτάξιο. Εντούτοις εκτιμάται ότι ο αριθμός αυτός θα είναι της τάξης των 150 ατόμων.

Ουπς!

π.

1 Comments Text