Image

Στρίβειν δια της Βόρειας Κορέας

2
λεπτά ανάγνωσης

Ο Διαμαντής Σεϊτανίδης πάλι σεντόνι έγραψε, για να μας προκαλέσει να απαντήσουμε επί προσωπικού. Όμως το ζήτημα είναι απλό: Υφίσταται μια συγκεκριμένη πρόταση που διατύπωσε ο Κόσμος της Ν. Φιλαδέλφειας μετά τα τρομακτικά γεγονότα της 7ης Αυγούστου 2023, στο πλαίσιο της διαρκώς αναγκαίας δημοκρατικής λειτουργίας της πόλης, που στις ανοικτές κοινωνίες δεν είναι φυσικά προνόμιο των εκλεγμένων, ειδικά όταν μένουν σιωπηλοί:

Στη Νέα Φιλαδέλφεια οφείλει να γίνει μία συζήτηση, της οποίας η ευθύνη δεν πέφτει μόνο στους «ενεργούς» της «τοπικής πολιτικής ζωής», αν και μπορεί να κρίνει την τύχη τους. Θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να συζητήσουμε ουσιαστικά για το πού βαδίζουμε και για το πώς δεν θα ξαναποτίσει το αίμα τους δρόμους της πόλης. Σε αυτή τη συζήτηση, είναι κομβικός ο ρόλος της ίδιας της ΑΕΚ, αλλά είναι ακόμη κομβικότερη η ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας για να θέσει όρους και προϋποθέσεις για το πώς θα βαδίσουμε από εδώ και πέρα.

Έχουμε μια πρόταση για το ξεκίνημα μιας τέτοιας πρωτοβουλίας: Πέρα απ’ τη στέγαση των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ΠΑΕ ΑΕΚ του Δημήτρη Μελισσανίδη στην OPAP Arena, έχει ήδη κανονιστεί να φιλοξενηθεί σε αυτήν ο τελικός του Europa Conference League 2023-24, την προσεχή άνοιξη. Η δημοτική αρχή Βούρου έδωσε μάλιστα θετική γνωμοδότηση, χωρίς να ρωτήσει κανέναν. (Ότι δεν υφίσταται δημοκρατική λειτουργία με αυτή τη δημοτική αρχή, το ξέραμε, όμως καμία πολιτική δύναμη της περιοχής δεν αντέδρασε με κάποιον τρόπο).

Επειδή μετά από σχεδόν ένα χρόνο OPAP Arena έχουμε δύο νεκρούς από βία, τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις επεισοδίων στους δρόμους της πόλης και ένα πολύ σκοτεινότερο μέλλον μπροστά μας, είναι η ώρα να ανατραπεί αυτή η απόφαση, να ματαιωθεί η εμπλοκή της Νέας Φιλαδέλφειας και της OPAP Arena στη διοργάνωση αυτή, μέχρι να ξανασυζητήσουμε ως κοινωνία τους όρους με τους οποίους δεν θα ξαναδούμε χυμένο αίμα στους δρόμους της γειτονιάς μας.

Η πρόταση αυτή διατυπώθηκε την Τρίτη και μέχρι σήμερα ο Διαμαντής Σεϊτανίδης και άλλοι οπαδοί του … Βολταίρου προσπαθούν να τη θάψουν δια της απαξίωσης. Ωστόσο η πρόταση παραμένει στο τραπέζι και εγκρίνεται από πολλούς πολίτες. Ας γίνουμε συγκεκριμένοι λοιπόν. Όσοι έχουν τα κότσια, τουλάχιστον. Επ’ αυτής της πρότασης τι ακριβώς έχεις να πεις, Διαμαντή;

π.