Image

“Πέντε Μικρασιάτες που κατοίκησαν στον συνοικισμό της Νέας Φιλαδέλφειας”

1
λεπτά ανάγνωσης

Τέλη Μάη 2022. Βομβαρδίζομαι με μηνύματα περί τα Μικρασιατικά, υποτίθεται – είναι και τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Ο ιμπεριαλισμός κυριαρχεί στη μία περίπτωση, η γιαγιά Φιλιώ στην άλλη. Πολιτικό κόμμα λανσάρει την πρώτη περίπτωση, ο Δήμος ΝΦ-ΝΧ τη δεύτερη.

Στην πλατεία Πατριάρχου η πρώτη και στο ΠΠΙΕΔ η άλλη θα λάβουν χώρα, με μια ώρα διαφορά την Κυριακή 5 Ιουνίου και οι δύο.

Δεν με εκφράζουν τα καμώματα αυτά. Γι’ αυτό είπα να γράψω μια εργασία με θέμα “Πέντε Μικρασιάτες που κατοίκησαν στον συνοικισμό της Νέας Φιλαδέλφειας”. Χειρόγραφη είναι καταρχήν, 35 σελίδων, μόλις την έγραψα, θα δούμε την συνέχεια…

Σκέφτομαι στην πορεία να προσθέσω και άλλες τέτοιες εργασίες, να αναφερθώ έτσι σε περισσότερους Μικρασιάτες που κατοίκησαν στον συνοικισμότ ης Νέας Φιλαδέλφειας.

Κάποτε πρέπει να λάβουν ένα τέλος οι μονομερείς προσεγγίσεις, που δεν ρίχνουν φως, δυνατό φως, σε πρόσωπα και πράγματα του τοπικού και εθνικού βίου.

Κάποτε πρέπει επίσης να λάβουν ένα τέλος και οι συρρικνώσεις των Μικρασιατικών περασμένων, που έχουν γίνει καθεστώς στην πόλη μας…

Κώστας Π. Παντελόγλου