Image

Με Βούρο δήμαρχο, υπάρχει κίνδυνος να γίνεις Μπακογιαννικός

Λάβαμε κι εμείς το χαρμόσυνο δελτίο τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως:

“Υπεγράφη σήμερα Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021 στα γραφεία του Μητροπολιτικού Μεγάρου στη Νέα Ιωνία η προγραμματική σύμβαση για την παραχώρηση χρήσης δημοτικού χώρου για την ανέγερση Βρεφικού και Παιδικού Σταθμού μεταξύ του Δήμου Ν. Φιλαδελφείας-Ν. Χαλκηδόνας και της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος. Η σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννη Βούρου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ”.

Μια μέρα πριν ο Κώστας Μπακογιάννης, δήμαρχος Αθηναίων, υπέγραφε ένα μνημόνιο συνεργασίας με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚΤΥΠ ΑΕ (της κρατικής εταιρείας κατασκευής και διαχείρισης και των σχολικών κτιρίων) Αθανάσιο Γιάνναρη. Απ’ αυτή τη συνάντηση εκδόθηκε ένα άλλο δελτίο τύπου:

“Το νέο πλαίσιο συνεργασίας περιλαμβάνει ως πρώτο βήμα την παραχώρηση, άνευ ανταλλάγματος, οκτώ ακινήτων ιδιοκτησίας “ΚΤΥΠ ΑΕ” στον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος αναλαμβάνει την πραγματοποίηση όλων εκείνων των τεχνικών και δομικών παρεμβάσεων, ώστε οι χώροι να καταστούν σύγχρονοι και ασφαλείς προτού αποδοθούν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Οι κτιριακές δομές, οι οποίες παραχωρούνται για τέσσερα χρόνια με δικαίωμα παράτασης, θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για σχολική χρήση και συγκεκριμένα για την εξυπηρέτηση των αναγκών της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης”.

Την ώρα λοιπόν που ο Γιάννης Βούρος χαρίζει ένα οικόπεδο με τη δικαιολογία ότι δεν μπορούσε να βρει λεφτά για να φτιάξει ένα κτίριο, ο Κώστας Μπακογιάννης πετυχαίνει ένα ντιλ όπου παίρνει οκτώ κτίρια για την ίδια χρήση.

Θα πει κανείς, και δικαίως, “δεν το διάβασες όλο το δελτίο τύπου του Κώστα Μπακογιάννη;”

Το διάβασα και λέει κι άλλα:

“Με στόχο την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της “ΚΤΥΠ ΑΕ” από τον Δήμο Αθηναίων, στον άξονα της αναβάθμισης του αστικού τοπίου και της κοινωφελούς δράσης, οι δύο φορείς θα συστήσουν ειδικές ομάδες εργασίας που θα συντονίζουν τα υλοποιούμενα έργα και τις δράσεις. Ενδεικτικά αναφέρεται η αξιοποίηση του κτιρίου της πρώην ποτοποιίας ΒΟΤΡΥΣ στα Σεπόλια, το οποίο αποτελεί δείγμα της εξαιρετικής σύγχρονης βιομηχανικής ιστορίας της χώρας”.

Βλέπω λοιπόν το τυράκι των νηπιαγωγείων και άλλων κρατικών κτιρίων στην Αθήνα δίπλα στη μελλούμενη κτηματομεσιτική επένδυση στο κτίριο της ΒΟΤΡΥΣ, βλέπω και την τετραετία της παραχώρησης, φαντάζομαι και την κατάσταση των παραχωρούμενων κτιρίων. Είναι σαφές: ο Κώστας Μπακογιάννης δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολλών, αλλά των λίγων.

Όμως ενεργεί για να ασκήσει κι όχι για να εγκαταλείψει την αρμοδιότητα που του έχει ανατεθεί περί την προσχολική εκπαίδευση – κατά την αντίληψή του φυσικά, με … αντισταθμιστική λογική και πιθανόν ως λαγός επιχειρηματικών συμφερόντων που εποφθαλμιούν το εργοστάσιο της ΒΟΤΡΥΣ. Ακόμη κι έτσι, μακράν καλύτερο από την περίπτωση του Γιάννη Βούρου, του οποίου ακόμη και η μονομανής εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων με το μανδύα της ΑΕΚ ταυτίζεται σχεδόν με την αργομισθία του ίδιου και του περιβάλλοντός του. Να πέφτει το παραδάκι, και δεν πάει να καίγεται ο κόσμος! Με λεφτά δικά μας…

Άραγε να ‘χει τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του ο Γιάννης Βούρος; Και πού την ψώνισε;

π.

1 Comments Text