Image

Κεμπάπ με ξένα κόλλυβα

3
λεπτά ανάγνωσης

Γράψαμε προ ημερών για το κόστος της κατοικίας στη Νέα Φιλαδέλφεια και σημειώσαμε την ανυπαρξία ενδιαφέροντος από τους αιρετούς για το κόστος της κατοικίας στην πόλη.

Η δημοτική αρχή μάς έδωσε μια έμμεση απάντηση για το πώς αξιολογεί αυτό το πρόβλημα, ενημερώνοντας ότι … ενημέρωσε εκπροσώπους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για το αντι-Covid19 πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής, ύψους 200 εκατ. Ευρώ. Αλλά γιατί ενημερώθηκαν μόνο τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και όχι όλες οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες της πόλης;

Μα επειδή η συγκεκριμένη δημοτική αρχή έχει πρόγραμμα: να κάνει τη Νέα Φιλαδέλφεια κιτρινόμαυρη “πόλη του κεμπάπ“, που λέει και ο νυν έμμισθος σύμβουλος “τοπικής αυτοδιοίκησης” του δημάρχου Νίκος Παπανικολάου, κι ας πάει και το παλιάμπελο. Αλλά ακόμη και σ’ αυτό, με ξένα κόλλυβα κάνουν παιχνίδι απ’ τον τρίτο όροφο του δημαρχείου: με τα εκατομμύρια του ΕΣΠΑ και την υπογραφή του Γιώργου Πατούλη.

Για το τι δεν είναι το αντι-Covid19 πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής, ας δούμε τι λέει όχι καμιά αντισυστημική δύναμη, αλλά ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, σε επιστολή του προς τον Γιώργο Πατούλη και άλλους φορείς:

“Όμως, όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς, αυτό το πρόγραμμα- που αντίστοιχο του υπάρχει και σε άλλες Περιφέρειες της χώρας- δεν απευθύνεται σε όλους. Ειδικά σε αυτή τη χρονική συγκυρία, όπου οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας απειλούν με ολοκληρωτική καταστροφή το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρήσεων, βλέπουμε ότι συνεχίζεται ο διαχωρισμός τους. Αναφέρομαι στις προϋποθέσεις που υπάρχουν για να υπαχθεί κάποιος στο πρόγραμμα των Περιφερειών, με χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και αυτοαπασχολούμενους να μην έχουν τελικά πρόσβαση σε αυτή την «ανάσα» ρευστότητας. […] σας καλούμε να προχωρήσετε άμεσα –και σε συνεργασία με τις υπόλοιπες Περιφέρειες- σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος και τη διόρθωση μίας κατάστασης που οδηγεί στην καταστροφή μικρομεσαίους, αυτοαπασχολούμενους αλλά και απλούς εργαζόμενους, καθώς θα είναι αυτοί που θα πληγούν πρώτοι με την απώλεια των θέσεων εργασίας τους όταν τα «λουκέτα» στην αγορά θα πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας”.

Για όποιον δεν το ‘πιασε, λοιπόν, μία είναι η προτεραιότητα της δημοτικής αρχής.

ΥΓ. Για το “Παρατηρητήριο Ευρωπαϊκών και Εθνικών χρηματοδοτήσεων για επιχειρήσεις” που ανακοινώθηκε, θα τα πούμε μια άλλη φορά.

π.

1 Comments Text