Image

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι .6: Ποια η στάση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο δημοτικό συμβούλιο Φ-Χ της 2.10.2013 και η τοποθέτησή της σχετικά με την “Αγιά Σοφιά”;

Στο ρεπορτάζ της Αναζήτησης Αγοράς για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φ-Χ της 2.10.2013 (Οκτώβριος 2013, σελ. 12), διαβάζουμε:

“Επισημαίνεται ότι οι [δημοτικοί σύμβουλοι] της “Λαϊκής Συσπείρωσης” προσήλθαν κανονικά στη συνεδρίαση, αλλά αποχώρησαν πριν την έναρξή της και γνωστοποίησαν τη θέση της παράταξής τους με ανακοίνωση που παραθέτουμε”.

Και πράγματι, στη σελίδα 10 του ίδιου φύλλου της εφημερίδας, παρατίθεται η ακόλουθη ανακοίνωση της “Λαϊκής Συσπείρωσης”:

“Η Λαϊκή Συσπείρωσης Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας καταγγέλλει τη μεθόδευση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στις 2.10.2013, απουσία των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ αποχώρησαν αρνούμενοι να συμμετέχουν σε μια φιέστα που καμιά σχέση δεν είχε με συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου. Η δημοτική αρχή επιδίωξε να εμφανίσει ομόρφωνη της απόφαση για παράδοση στα επιχειρηματικά συμφέροντα του χώρου που είχε παραχωρηθεί από τον δήμο (*) στην ερασιτεχνική ΑΕΚ.

Είμαστε αντίθετοι με αυτή τη μεθόδευση που δεν εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες για άθληση της νεολαίας και του λαού της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Υποστηρίζουμε την κατασκευή αθλητικού κέντρου, στα όρια του παλιού γηπέδου, με χρηματοδότηση εξ ολοκλήρου από το κράτος, που θα καλύψει τις υποδομές για όλα τα αθλήματα και τα ερασιτεχνικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στον δήμο, μεταξύ αυτών και την ΑΕΚ”.

(*) Ο χώρος στην ερασιτεχνική ΑΕΚ παραχωρήθηκε προς εκπλήρωσιν του κοινωφελούς σκοπού που όριζε το καταστατικό της, όχι βέβαια από τον δήμο (που τότε ήταν μόνο κοινότητα), αλλά με απόφαση του Υπουργού Κρατικής Υγιεινής και Αντιλήψεως Μιχαήλ Κύρκου της 2ας Σεπτεμβρίου 1934.

Στην απόφαση δε αυτή σημειωνόταν και το ακόλουθο:

“Η παραχώρησις υπόκειται σε ανάκλησιν άμα η έκτασις αύτη μετά των εν αυτή κτημάτων θα έπαυε εξυπηρετούσα τον δι’ ον παρεχωρήθη κοινωφελή σκοπόν …”

Ο σκοπός αυτός δεν εξυπηρετείται τουλάχιστον από τον Μάιο του 2003, αλλά είπαμε, να μην τα ξαναλέμε – κι έχουμε ήδη 2020…

Κώστας Π. Παντελόγλου