Image

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι .5: Τι είπε η Βάλια Ματσουκά (“Δύναμη Πολιτών”) σχετικά με την “Αγιά Σοφιά” στο δημοτικό συμβούλιο Φ-Χ της 2.10.2013

Η Αναζήτηση Αγοράς (Οκτώβριος 2013, σελ. 12) στο ρεπορτάζ της για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φ-Χ της 2.10.2013 έχει σημειώσει σχετικά:

“Ναι στην πρόταση της ΑΕΚ είπε και η κ. Ματσουκά, τονίζοντας μεταξύ άλλων: βρισκόμαστε εδώ για να συζητήσουμε την προοπτική ανέγερσης του νέου γηπέδου της ομάδας μας στην πόλη μας 10 χρόνια μετά την κατεδάφισή του. Μιας ανεύθυνης και εγκληματικής επιλογής, στην οποία κάποιοι από εμάς εναντιωθήκαμε προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη (ώστε να μην κατεδαφιστεί) και η οποία έγινε στον βωμό της εξυπηρέτησης μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος της ΑΕΚ και της πόλης μας.

Ύστερα από μια δεκαετία κακοδιοίκησης και παθογενειών που οδήγησαν την ΑΕΚ ΧΩΡΙΣ ΓΗΠΕΔΟ να βρίσκεται στην ερασιτεχνική κατηγορία, η ΑΕΚ έχει ανάγκη στήριξης. Η ΑΕΚ έχει ανάγκη γηπέδου, και η θέση μας είναι σαφής ως προς αυτό:

Λέμε ΝΑΙ σε ένα γήπεδο, μέσα στα πλαίσια των πολεοδομικών κανόνων, των νόμων που ισχύουν και του Συντάγματος, όπως άλλωστε ισχύει για κάθε πολίτη και συλλογικό φορέα. Θεωρούμε πως ενόψει της τελικής διαμόρφωσης του σχεδίου για την κατασκευή του νέου γηπέδου θα πρέπει να υπάρξουν συνεννοήσεις, συναινέσεις και συμφωνίες κατόπιν διαβούλευσης για τους κοινωνικούς φορείς του τόπου. Άποψη της δημοτικής μας παράταξης είναι ότι το νέο γήπεδο πρέπει να δένεται αρμονικά με τη λειτουργία και τη ζωή της πόλης και των κατοίκων της. Να συμβάλλει στην αθλητική, κοινωνική ανάπτυξη και αναβάθμισή της”.

Η δημοτική παράταξη “Δύναμη Πολιτών” ξεκίνησε με επικεφαλής τον γιατρό Θανάση Μάλλιο, ο οποίος στις δημοτικές εκλογές του 2010 εκλέχθηκε ο μοναδικός της Δημοτικός Σύμβουλος, παραιτήθηκε και στη θέση του βρέθηκε η Βάλια Ματσουκά, για να δώσει κι αυτή με τη σειρά της τη θέση της στον Αριστείδη Βασιλόπουλο, ο οποίος πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2014 ανακηρύχτηκε δημοτικός σύμβουλος ΝΦ-ΝΧ και με τις δημοτικές εκλογές του 2014 δήμαρχος της πόλης, με κύριο αντίπαλο τον Λύσανδρο Γεωργαμλή, διάδοχο του Χάρη Τομπούλογλου, ο οποίος μετά τη γνωστή υπόθεση του τέλους του 2013 δεν ήταν υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2014.

Κώστας Π. Παντελόγλου