Image

Δημο-συμπεριφορές 2: Ο Γιάννης Βούρος και ο εξωραϊσμός των επιχειρηματικών συμφερόντων με τον μανδύα της ΑΕΚ

Μετά τις πράξεις βίας των οπαδών των συμφερόντων το 2014, σκέφθηκαν τα συμφέροντα πως αναγκαίος τούς είναι και ένας εξωραϊσμός τους – ξεπήδησε έτσι η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ το 2015. Και χρησιμοποιείται από τότε μια το “μαστίγιο” και μια το “καρότο” εναλλάξ. Και τα δύο τούς χρειάζονται.

Οι εξωραϊστικές των συμφερόντων ενέργειες έκτοτε δεν είναι μόνο εκείνες της Λέσχης, είναι και άλλες, μα η ναυαρχίδα του εξωραϊσμού είναι η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ, η οποία εν μέσω των απεικονίσεων, των χλευαστικών σχολίων και των απειλητικών κραυγών “ΑΕΚ ή φάπα”, μάς μαθαίνει … Πολιτισμό.

Πάντοτε παρών στις εξωραϊστικές ενέργειες και ο Γιάννης Βούρος, αληθινός κομήτης όσον αφορά την εκτέλεση των καθηκόντων του ως δημάρχου – άλλο ζήτημα το ορθό ή μη της εκτέλεσης των καθηκόντων του, στο οποίο και θα αναφερθώ και θα αναφέρομαι φυσικά.

Τώρα θα ήθελα να του υπογραμμίσω πως το καθήκον του είναι να υπερασπίσει την Πόλη και το Δάσος της από τις Μελισσανίδειες επιδιώξεις και όχι να συμβάλλει στον εξωραϊσμό αυτών των επιδιώξεων. Δύσκολα του βάζω, το ξέρω…

Δεν ξέρω όμως τι γνωρίζει σχετικά, ας διαβάσει τα όσα επ’ αυτού έχει δημοσιεύσει ο Κόσμος της Ν. Φιλαδέλφειας, ας συμβουλευτεί τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ΝΦ-ΝΧ, ας διαβάσει τους φακέλους τους, ας συμβουλευτεί και αρμόδιους επιστημονικού κύρους φορείς.

Κρατά και αυτός μια καυτή πατάτα στα χέρια του, κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα, οι ευθύνες που θα του ζητηθούν, να το ξέρει, δε θα πιάσουν μόνο κάποιες σελίδες στην Ιστορία της ΝΦ-ΝΧ, ας μη διαφύγει της προσοχής του ότι το πράγμα σταδιακά γλιστρά και πέραν των ήδη νομοθετημένων, σ’ ένα κουβάρι ευθυνών είναι πιθανόν να μπλέξει…

Κώστας Π. Παντελόγλου