Image

Πώς η δημοτική αρχή Βούρου ξεπουλάει τη ΝΦ στα επιχειρηματικά συμφέροντα

Μια που αύριο υποτίθεται πως η Επιτροπή Διαβούλευσης του δήμου θα ενημερωθεί εκ των υστέρων για τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά την κατασκευή της υπογειοποίησης στο γήπεδο Μελισανίδη, ας επισημάνουμε καταρχάς το προφανές άμεσο πρόβλημα, που είναι η επιβάρυνση οδών στον προσφυγικό συνοικισμό, οι οποίες δεν είναι κατασκευασμένες για υπερτοπική κίνηση οχημάτων. Παίρνουμε την εικόνα από τον προνομιακά ενημερωμένο Βασίλη Βέττο, αφού εννοείται πως η εξαρχία του Γιάννη Βούρου, μαζί με τους συνεξάρχοντες Γρετζελιά-Κωνσταντινίδη-Κοπελούσο, δεν ενημερώνει τους πάντες σ’ αυτή την πόλη, ίσως γιατί φοβάται κάτι.

Εκτός όμως από αυτή την εύγλωττη προσωρινή “ρύθμιση” της υπερτοπικής κυκλοφορίας των οχημάτων, ας ανατρέξουμε και στην πρόσφατη έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου για το 2020 (Απόφαση ΔΣ 267/2019). Στο νέο Τεχνικό Πρόγραμμα βλέπουμε τα εξής νέα έργα:

Κατηγορία Β’ (Οικοδομικά):

  • Ανακατασκευή πεζόδρομου Λεωφόρου Δεκελείας
  • Κατασκευή κτιρίου πρώην Κενταύρου

Κατηγορία Γ’ (Οδοποιία):

  • Κατασκευή συνοδών έργων γηπέδου ΑΕΚ

Κατηγορία Ζ’ (Μελέτες):

  • Πράξη εφαρμογής ΠΜΕ ΜΠΡΙΤΑΝΙΑ
  • Μελέτη ανάπλασης πλατείας Πατριάρχου, Αγ. Τριάδος και παρόδιων οδών
  • Εκπόνηση μελέτης για την ανάλυση των κυκλοφοριακών συνθηκών και επιπτώσεων και τη διαμόρφωση επεμβάσεων σε επιλεγμένες θέσεις του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας
  • Μελέτη για την κατασκευή υπόγειου parking στο τρίγωνο Μικρασιατών Δεκελείας, Πίνδου και Αφών Γεωργιάδη

Τα περισσότερα έργα μπαίνουν στον προϋπολογισμό με 100 ευρώ, ήτοι ως “πολιτικές επιλογές” της εξαρχίας Βούρου, χωρίς εξασφαλισμένους πόρους, αλλά και χωρίς καμιά δικαιολόγηση της σκοπιμότητάς τους από κάποια προμελέτη ή κάποια δημόσια συζήτηση. Δύο έργα έχουν και κάποια χρήματα, μια που έχουν άμεση σχέση με το γήπεδο Μελισσανίδη και τη λειτουργία του – πρόκειται για την Πράξη Εφαρμογής ΠΜΕ ΜΠΡΙΤΑΝΙΑ και την εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης (ξανά, μια που η προηγούμενη πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια, ελέω κουροπαλάτη).

Αν η εξαρχία Βούρου-Γρετζελιά-Κωνσταντινίδη-Κοπελούσου ενδιαφερόταν για τη δημοκρατική λειτουργία της πόλης, θα φρόντιζε να δημοσιοποιήσει κάτι παραπάνω από έναν τίτλο
για τα παραπάνω έργα. Αλλά δεν ενδιαφέρεται. Οι υποτιθέμενες “ενημερώσεις” της Επιτροπής Διαβούλευσης, κατόπιν εορτής μάλιστα, αποτελούν κακέκτυπο δημοκρατίας, που το χρεώνονται όσοι επιβεβαιώνουν με τις ενέργειες και την ψήφο τους τις αντιδημοκρατικές πρακτικές, μέσα κι έξω απ’ το δημοτικό συμβούλιο.

π.