Image

Και η ΑΕΚ μερτικό στους αθλητικούς χώρους ΝΦ-ΝΧ;

2
λεπτά ανάγνωσης

Από πού κι ως πού; Η ΑΕΚ είχε Στάδιο, όπου εξυπηρετούνταν όλα τα αθλητικά της τμήματα – εξυπηρετούνταν και τα Σχολεία της πόλης αλλά και ο Δήμος στις δικές του εκδηλώσεις.

Δεδομένα όλα αυτά, διότι η ΑΕΚ ιδιοποιήθηκε, δια παραχωρήσεως εντέλει το 1934, τον χώρο που είχε προβλεφθεί στον Συνοικισμό για την άθληση των παιδιών, όλων των παιδιών, των μικρασιατών προσφύγων.

Τον Μάιο του 2003 ανόητοι διοικούντες την ΑΕΚ γκρέμισαν το Στάδιό της, έμειναν άστεγα τα τμήματά της, και τα Σχολεία και ο Δήμος απώλεσαν ένα χώρο και για τις δικές τους εκδηλώσεις.

Μετά σχεδόν 15 χρόνια αθλητικής απραξίας στο χώρο αυτό, που αποτελούσε και λόγο ανάκλησης του παραχωρητηρίου στην παλαιά ΑΕΚ, μια νέα κατάσταση μπήκε μπροστά, με το καλό και το άγριο, ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα λέει ο λαός μας, για να γίνει ο χώρος αυτός και καλά ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο (!), μάλιστα με το όνομα “Αγιά Σοφιά”.

Και έτσι τα άστεγα της ΑΕΚ διεκδικούν ώρες, και όχι μόνο, από τους λιγοστούς έτσι κι αλλιώς αθλητικούς χώρους της πόλης – όμως αυτό είναι των αδίκων άδικο!

Παρά ταύτα κάποιοι της δημοτικής εκπροσώπησης της πόλης τείνουν ευήκοον ους σε αυτές τις διεκδικήσεις, οργίζονται ορισμένοι εξ αυτών κατά φιλαδελφειώτικων αθλητικών σωματείων που δε συναινούν, κάποιοι άλλοι στις λίστες των αθλητικών σωματείων της πόλης που καταρτίζουν συμπεριλαμβάνουν και την ΑΕΚ, μάλιστα πρώτη-πρώτη.

Ε, μπάστα, αυτό δεν το θέλει ούτε ο Θεός!

Κώστας Π. Παντελόγλου