Image

Τι θαρρούν ο Θεοδωρικάκος και ο Πατούλης πως είναι ένας δήμαρχος;

2
λεπτά ανάγνωσης

Ένας δήμαρχος, επικεφαλής των δημοτικών υπηρεσιών, εκτελεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου – αυτό είναι ένας δήμαρχος!

Δεν είναι δερβέναγας, δεν είναι ο καπετάν ένας!

Δεν πρόφτασαν να γίνουν οι δημοτικές εκλογές, δεν ανέλαβαν ακόμη οι νέοι δημοεκλεγμένοι στις εκλογές της 26ης Μαΐου και 2 Ιουνίου 2019, και εκστρατεύει κιόλας η Νέα Δημοκρατία (;) πως θα φαλκιδεύσει και καταργήσει τη θέληση των δημοτών με σημαία την “κυβερνησιμότητα των δήμων”.

Δεν είναι που η άρχουσα τάξη πατά σήμερα στον λαιμό τα εκατομμύρια των απλών ανθρώπων, αφαιρώντας κάθε τους ικμάδα, για να αυγαταίνουν τα κέρδη της ευρωατλαντικής και ντόπιας κεφαλαιοκρατίας, είναι που επιδιώκει να τους αφαιρέσει και την όποια φυσική ανάσα κατά τόπους, γι’ αυτό και ανακάλυψε την “κυβερνησιμότητα των δήμων”.

Όμως λειτουργία των δήμων, μα και ολάκερης της χώρας, με απλή αναλογική έχει ξαναϋπάρξει, χωρίς να έχει γίνει δα και κοινωνική επανάσταση, χωρίς να έχει εγερθεί τόσος θόρυβος για την “κυβερνησιμότητα των δήμων” και της χώρας.

Γρήγορα ωστόσο θα αποσαφηνιστεί η αιτία του θορύβου, που προφανώς δεν είναι το ενδιαφέρον για τους δήμος ή ακόμη και το κομματικό συμφέρον της Νέας Δημοκρατίας (;).

Κώστας Π. Παντελόγλου