Image

Ο Δήμος των Αθηναίων για τις αυτοδιοικητικές και αθηναϊκής αναφοράς εκδόσεις

Παρακολούθησα ορισμένες τοποθετήσεις υποψηφίων Δημάρχων Αθηναίων σχετικά με το τι θα μπορούσε να κάνει ο Δήμος Αθηναίων όσον αφορά τον εκδοτικό και βιβλιοπωλικό χώρο.

Ας μου επιτραπεί μια παρέμβαση.

Ο Δήμος Αθηναίων θα μπορούσε πολλά, ειπώθηκαν μερικά, όμως έχω τη γνώμη πως θα έπρεπε να αρχίσει από τη στήριξη των αυτοδιοικητικής και αθηναϊκής αναφοράς εκδόσεων.

Δε θα ήθελα σε αυτό το σημείωμα να αναφερθώ στη στάση του Δήμου Αθηναίων σε πολύ παλαιότερα χρόνια έναντι των αυτοδιοικητικής και αθηναϊκής αναφοράς εκδόσεων· οφείλω όμως να σταθώ σε περίοδο που Δήμαρχος ήταν ο Δημήτρης Μπέης με Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την Άννυ Βρυχέα ή τον Θανάση Ασημακόπουλο.

Αξίζει τον κόπο να διαβαστούν τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου που κατέληγαν σε αποφάσεις αγοράς 10 ή 30 αντιτύπων και την παράταξη του Τζανή Τζανετάκη να υπερακοντίζει και να ζητά την αγορά 80 αντιτύπων από εργασίες μου αυτοδιοικητικού περιεχομένου και ενδιαφέροντος, δια του Δημοτικού Συμβούλου Νίκου Γιατράκου.

Αξίζει τον κόπο να διαβαστεί η τοποθέτηση του παλαιού και έμπειρου Δημοτικού Συμβούλου Αθηναίων Παναγιώτη Γκάζγκα.

Όλα αυτά ανετράπησαν φυσικά με την εκλογή του Μιλτιάδη Έβερτ στη θέση του Δημάρχου Αθηναίων – και ούτε ο Αντώνης Τρίτσης, ούτε η Ντόρα Μπακογιάννη μπόρεσαν, παρά την επιθυμία τους, να επαναφέρουν τα πράγματα στη φυσική τους τάξη.

Τα πράγματα δεν επανήλθαν στη φυσική τους τάξη ούτε και με την επανεκλογή Καμίνη, ενώ κανένα ενδιαφέρον δε δείχνει σχετικά για την περίπτωση και η λεγόμενη “Λαϊκή Συσπείρωση”, κι ας έγιναν οι εργασίες μου 130, 450 ντοσσιέ συνολικά, με βαρύτατο προσωπικό και οικογενειακό κόστος…

Κώστας Π. Παντελόγλου
άλλοτε Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων