Image

Οι μετέχοντες των ΚΑΠΗ ως προεκλογικό ντεκόρ του Αριστείδη Βασιλόπουλου

Ένας χείμαρρος φωτογραφιών ακολούθησε την πρωτοχρονιάτικη (!) βασιλόπιτα των ΚΑΠΗ, που εκόπη στις 21 Φεβρουαρίου 2019.

Φωτογραφίες που διοχετεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την νταμ ντε κόμπανι του Αριστείδη Βασιλόπουλου και τον παραδημοτικό “Πολίτη”, που κατά τ’ άλλα “κόπτονται” για τους ηλικιωμένους και τις ηλικιωμένες.

Κόπτονται υποκριτικά, διότι όταν τους σέβεσαι και τις σέβεσαι, δεν τους χρησιμοποιείς όσους και όσες μετέχουν στα ΚΑΠΗ ως προεκλογικό ντεκόρ του Αριστείδη Βασιλόπουλου.

Ο Αριστείδης Βασιλόπουλος έχει από καιρό χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία, εφόσον δεν ανταποκρίθηκε στο υπ’ αριθμόν ένα καθήκον του: την υπεράσπιση της πόλης και του πνεύμονά της, του Δάσους μας, από την αρπακτική βουλιμία των επιχειρηματικών συμφερόντων με το μανδύα της ΑΕΚ.

Εφόσον αμαχητί παραδόθηκε, και τώρα δημόσια γη και δημόσια οικονομικά αλλάζουν χέρια.

Εφόσον η πολεοδομική λειτουργία, η αισθητική οντότητα, τα χριστιανικά αισθήματα, η μικρασιατική παράδοση και μνήμη, η δημοκρατική υπόσταση, έχουν βάναυσα κακοποιηθεί, ανυπεράσπιστα από τους οφείλοντες να υπερασπίσουν.

Κανένας χείμαρρος φωτογραφιών δεν μπορεί να επαναφέρει την χαμένη έξωθεν καλή μαρτυρία.

Ας συνεχίσουν ωστόσο να μας βομβαρδίζουν φωτογραφικώς η νταμ ντε κόμπανι και ο παραδημοτικός “Πολίτης” – είναι τούτο χρήσιμο, διότι στην ιστορία ενός τόπου υπάρχουν μεν τα θετικά αποτυπώματα, αλλά διακρίνονται και τα αρνητικά ίχνη.

Σε αυτά τα τελευταία περιλαμβάνονται και όσα το παραπάνω δίδυμο έχει την απρονοησία να μας κάνει γνωστά.

Κώστας Π. Παντελόγλου