Image

Η Δούρου εκβιάζει για τα αντιπλημμυρικά της Σκρα κι ο Βασιλόπουλος σιωπά

Όλοι ξέρουμε τι είδους πλημμύρες παράγει η ανθρωπογενής παρέμβαση στην περιοχή της οδού Σκρα, που πλημμυρίζει ξανά και ξανά, χωρίς να καταφέρνει καμιά διοίκηση, δημοτική ή περιφερειακή, να λύσει το πραγματικό πρόβλημα βιωσιμότητας των λαϊκών στρωμάτων.

Κι ενώ η δημοτική μας αρχή πανηγύρισε προ ολίγου καιρού για το γεγονός ότι προχωράνε απ’ την Περιφέρεια τα αντιπλημμυρικά της Σκρα, προσφεύγοντας ταυτόχρονα στη δικαιοσύνη για την ακύρωση του δήθεν “αντιπλημμυρικού” έργου της Περιφέρειας στον Ποδονίφτη, βρισκόμαστε σήμερα (και εννοούμε: στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, 5 Μαρτίου 2019) εμπρός στον εξής εκβιασμό εκ μέρους της Αρένας Δούρου και των παλικαριών της:

Στο πέμπτο θέμα της συνεδρίασης, το περιφερειακό συμβούλιο καλείται να εγκρίνει την ένταξη των αντιπλημμυρικών της Σκρα στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Φιλόδημος” μαζί με εκείνο του δήθεν “αντιπλημμυρικού” έργου του Ποδονίφτη. Τι σημαίνει αυτό; Αν αποφασίσει κάποιος στο άμεσο μέλλον να προσφύγει κατά της απόφασης για χρηματοδότηση της τσιμεντοποίησης του Ποδονίφτη, θα είναι σαν να προσφεύγει και κατά του απαραίτητου έργου της Σκρα. Τουτέστιν, μας λέει η Αρένα Δούρου, αν θέλετε να μην πνίγεται ο κόσμος στη Σκρα απ’ τις κακοτεχνίες, θα πρέπει να δεχτείτε και την περιβαλλοντική καταστροφή στον Ποδονίφτη. Αυτό δεν είναι σκάκι, κυρία Δούρου, είναι χυδαιότητα. “Είσαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα”, διαβάζαμε κάποτε στον Αστερίξ.

Αλλά αν η περιφερειακή αρχή υπό τη Δούρου και με πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου τον δικηγόρο ειδικών αποστολών Θεόδωρο Σχινά κάνει έναν εν ψυχρώ εκβιασμό, πώς και δεν έχει βγάλει άχνα από τότε που ανακοινώθηκε η ημερήσια διάταξη ο λαλίστατος Βασιλόπουλος με το γραφείο τύπου του;

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες, μην αφήνετε ορισμένους να σας θεωρούν ηλίθιους. Αν είναι κάποια πράγματα στην πόλη να αλλάξουν έτσι ώστε να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των κατοίκων, θα πρέπει οι ίδιοι οι κάτοικοι να αναλάβουν την πρωτοβουλία. Οι εκπρόσωποι, έρημοι και απρόσωποι, δείχνουν με το χειρότερο τρόπο το ποιόν τους. Και διαμαντόπετρα στο δαχτυλίδι των ανεπαρκών εκπροσώπων, ο Αριστείδης Βασιλόπουλος με το μηχανισμό του…

π.

2 Comments Text