Image

Γύρω από τις φλυαρίες ενός δελτίου τύπου του Δήμου ΝΦ-ΝΧ

Εκπορεύτηκε από τον Δήμο ΝΦ-ΝΧ, από τον δήμαρχο Αριστείδη Βασιλόπουλο δηλαδή, ένα δελτίο τύπου, το οποίο έσπευσαν να αναπαράγουν οι άλλοι δύο πυλώνες της “Δύναμης Πολιτών”, ο Γιώργος Κατερίνης του παραδημοτικού “Πολίτη” και η σελίδα του Facebook “Φιλαδέλφεια Χαλκηδόνα” της εμμονικής με τις φωτογραφικές απεικονίσεις αντιδημάρχου Ευτυχίας Παπαλουκά.

Και τι μας λέει πράγματι ετούτο το δελτίο τύπου;

Τούτο μας λέει: Πως οι Φιλαδελφειώτες και οι Φιλαδελφειώτισσες, οι Χαλκηδονιώτες και οι Χαλκηδονιώτισσες, δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στην πόλη τους και ότι η δημοτική αρχή του Αριστείδη Βασιλόπουλου τώρα το αντελήφθη και ενεργεί και καλά για να το αντιμετωπίσει.

Αυτό μας λέει: ότι δηλαδή 4,5 χρόνια που είναι στο τιμόνι του Δήμου ΝΦ-ΝΧ δεν αντελήφθη ότι εδώ και δεκάδες χρόνια, τα χρόνια της δικτατορίας των συνταγματαρχών, διοχετεύτηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια και στη Νέα Χαλκηδόνα η υπερτοπικής σημασίας κίνηση μέσα στην πόλη, διασπώντας τη συνοχή της, αποδιοργανώνοντας τις λειτουργίες της. Δεν αντελήφθη το κακό που έγινε στην άλλοτε αμιγούς κατοικίας πόλη μας με τη σώρευση υπερτοπικής “αναψυχής”, την οποία ανέχτηκαν ή και επεδίωξαν, χωρίς κουκούτσι μυαλό, απρονόητες ή υπερφίαλες δημοτικές αρχές. Δεν αντελήφθη τι επίκειται με την εφαρμογή του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας-Αττικής (που μέρος του είναι οι μελισσανίδειες επιδιώξεις), που ψηφισμένο ήδη από τη Βουλή των Ελλήνων, περιλαμβάνεται στο νομικό οπλοστάσιο των επελαυνόντων επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος της δύσμοιρης πόλης μας.

Η λύση αυτού του κομβικού προβλήματος δε βρίσκεται στα ευρωενωσιακής εμπνεύσεως δήθεν προγράμματα, μα στον αντίποδά τους, που θα κινείται με κατεύθυνση την υπεράσπιση της πόλης και θα εξασφαλίζει όρους ζωής συνολικά ευνοϊκούς για τα λαϊκά κοινωνικά στρώματα, πράγμα που μπορεί να το εγγυηθεί η ταυτόχρονη και συνδυασμένη κίνηση του λαϊκοδημοκρατικού κινήματος και της προοδευτικής διανόησης της επιστήμης και της τέχνης, από σήμερα κιόλας εμποδίζοντας, ανατρέποντας και δίνοντας δείγματα γραφής, ως προκαταβολή της αυριανής δημιουργικής, παραγωγικής και αυτοδιοικούμενης Ελλάδας.

Τα γιατροσόφια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ασπιρίνες μοιάζουν σε βαριά ασθενή, στις πόλεις μας δηλαδή κάτω από τον αθηναϊκό-αττικό ουρανό, αλλά και ανά την ελληνική επικράτεια…

Κώστας Π. Παντελόγλου