Image

Γύρω από μια “μάχη” του Δήμου ΝΦ-ΝΧ

Διάβασα σε μια επικήδεια ομιλία για “τη μάχη του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας για την αποτροπή κατασκευής ενός γηπέδου καταστροφικών διαστάσεων”. Χρειάζεται να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, διότι βασιλεύει σύγχυση και σκοπιμότητα.

Καμιά μάχη δεν έδωσε και δε δίνει ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο ΝΦ-ΝΧ για την αποτροπή της κατασκευής της μελισσανίδειας “Αγιά Σοφιάς” στη Νέα Φιλαδέλφεια (αλήθεια, γιατί στην επικήδεια αυτή ομιλία δε λέγονται τα πράγματα με το όνομά τους, όσον αφορά το σημείο αυτό;).

Η παράταξη “Δύναμη Πολιτών”, η οποία κέρδισε τις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2014 και ο επικεφαλής της Αριστείδης Βασιλόπουλος ανεδείχθη Δήμαρχος, είχε ψηφίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο κατ’ αρχήν Ναι στην “Αγιά Σοφιά” του Μελισσανίδη. Την προεκλογική περίοδο υποσχέθηκε αγώνα, με πολιτικά και άλλα μέσα, για την υπεράσπιση του Δάσους. Ως Δημοτική Αρχή “προσπάθησε” για την αποτροπή κατασκευής του γηπέδου Μελισσανίδη με τεχνάσματα και μόνο, προκειμένου να αποκτήσει μια λαϊκή βάση την οποία στερούνταν, ανάμεσα σε όσους αντιτίθενται στις μελισσανίδειες επιδιώξεις ή και προβληματίζονται γι’ αυτές.

Όμως είναι άλλοι αυτοί που ξεκίνησαν, συνέχισαν και συνεχίζουν τη μάχη ενάντια στις μελισσανίδειες επιδιώξεις, οι οποίες δεν περιορίζονται στην “Αγιά Σοφιά”.

Ο Αντώνης Μαούνης – αυτός έκανε την επικήδεια ομιλία – τα γνωρίζει, δεν μπορεί να μην τα γνωρίζει αυτά· τότε πώς εξηγείται το γεγονός της αβάσιμης εκτίμησης των πραγμάτων επί του προκειμένου; Καλό θα ήταν να μας εξηγήσει.

Και να μας πληροφορήσει τη συνδρομή που έχει προσφέρει σχετικά ο πολιτικός μηχανικός Κώστας Αγαπίου, τον οποίο γνώρισα και εγώ ως σπουδαστή στο Ε.Μ. Πολυτεχνείο, δραστήριο για τη δημοκρατία στην Ελλάδα, την εκπαιδευτική και πολιτιστική αναγέννηση, την ειρήνη και την κοινωνικοπολιτική πρόοδο.

Τον Κώστα Αγαπίου αφορούσε η επικήδεια ομιλία του Αντώνη Μαούνη στο Α’ Νεκροταφείο στις 4 Σεπτεμβρίου 2018.

Κώστας Π. Παντελόγλου