Για τα παιδιά εκεί στο Δήμο

Το είχαμε γράψει πριν ένα χρόνο ακριβώς, αλλά έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα το τελευταίο διάστημα, πρέπει να το επαναλάβουμε. Είναι αβέβαιο αν οι άνθρωποι της διοίκησης του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας μπορούν να διαχειριστούν το ζήτημα, αλλά θα κάνουμε μια προσπάθεια, διότι είναι σημαντικό: Με τις κρατικές παρεμβάσεις της τελευταίας τετραετίας γύρω από το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, σε λίγο καιρό ο Δήμος της θα μείνει με άδεια χέρια.

Η Διεύθυνση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, γνωμοδοτώντας για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του σχεδίου Μελισσανίδη πρότεινε την υλοποίηση της ήδη εγκεκριμένης μελέτης ανάπλασης του 2009 (ΑΠ 1698/11-09-2015). Στην Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων που υπέγραψε ο πρώην αλλά και νυν σ. Σκουρλέτης, αυτή η μελέτη έχει πάει περίπατο μαζί με το Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και τις υπηρεσίες του και στη θέση της βρίσκουμε τη διαχειριστική μελέτη, την “Τεχνική Έκθεση Ισοζυγίου πρασίνου του Νέου Γηπέδου της ΑΕΚ” του Ν. Χλύκα και τις μελλοντικές μελέτες που θα εκπονήσει η Δικέφαλος ΑΕ (σελ. 23-25 της ΑΕΠΟ). Στη θέση σας, δε θα ήμουν τόσο σίγουρος ότι θα επικρατήσουν τα δικά σας σχέδια για το Άλσος κι όχι κάποια άλλα…

π.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.