Image

Ξεκινά και το έργο της Μητρόπολης στον Περισσό

Με δεδομένο ότι στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, Νέας Ιωνίας και πέμπτου διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων σχεδόν δεν κουνιέται φύλλο θεσμικά ή κινηματικά, ξεκίνησε κι η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας το έργο της στον Περισσό. Πρόκειται για ένα έργο που όπως έχουμε ξαναπεί δείχνει συμπληρωματικό του γηπέδου Μελισσανίδη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πρώτο στάδιο, η περίφραξη και οι απαραίτητες γεωτεχνικές έρευνες που θα δείξουν τι υπάρχει κάτω από το οικόπεδο των πρώην σεισμοπλήκτων. Στη δυτική πλευρά του οικοπέδου, προς τη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν περιμένουμε εκπλήξεις· κάτω από την άσφαλτο υπάρχει παραλία, όπως έλεγε και το ευφάνταστο σύνθημα του παρισινού Μάη 1968, μόνο που εδώ η παραλία είναι ο εγκιβωτισμένος Ποδονίφτης που περνά κάτω από το δημοτικό γήπεδο 5Χ5 και βέβαια κάτω από το “Σπίτι του Λαού”, την έδρα του κομμουνιστικού κόμματος.

Όπως είχαμε πει και το Μάρτιο του 2017, πρωτοπαρουσιάζοντας το τι πρόκειται να συμβεί στο οικόπεδο που κάποτε ανήκε στην Αγροτική Τράπεζα, το έργο έχει αναλάβει η Δέκαθλον ΑΕ του Πέτρου Συναδινού, μια εταιρεία κατά δήλωσή της ειδικευμένη σε αθλητικά έργα και συνοδές κατασκευές – εξάλλου ο κ. Συναδινός ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και την αποτελεσματικότητά του την έχουμε δει στα ολυμπιακά ακίνητα.

Στην άδεια που έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια και το χώρο εκτέλεσης των γεωτεχνικών ερευνών συναντάμε το όνομα κι άλλου ενός μηχανικού ως κύριου του έργου, του Ευάγγελου Καραγιαννοδήμα, που αν δεν μας απατά η Google τυγχάνει και Άρχων Θησαυροφύλαξ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Γενικά πάμε καλά, αρκεί να προχωρήσει λίγο και το θέμα στον Προμπονά, ρε παιδιά.

π.