Image

Πάει και ο Αλέκος Λάλος

2
λεπτά ανάγνωσης
Ο Αλέκος Λάλος ως δημοτικός σύμβουλος. Λεπτομέρεια από φωτογραφία που κατέθεσε ο Αλέκος στο Φωτογραφικό Αρχείο του Κέντρου Ιστορίας Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο αδελφός του συμμαθητή μου Δημήτρη, που έγινε Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας στις 30 Μαρτίου 1975 και σε επαναληπτικές εκλογές στις 13 Ιουλίου 1975, αλλά και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στις 7 Σεπτεμβρίου 1975 και βεβαίως Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας μετά που πέθανε ο Τάσος Αμπατζής στις 23 Νοεμβρίου 1977 και έως την ανάδειξη του Σάββα Σταματιάδη σε Δήμαρχο της Νέας Φιλαδέλφειας στις 8 Απριλίου 1979.

Ο Αλέκος Λάλος, που εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με τη στήριξη της ΚΟΑ του ΚΚΕ, Δήμαρχος δεν εξελέγη με τη βοήθειά της, διότι εν τω μεταξύ είχε διαγραφεί από μέλος του κόμματος (μαζί με τον Αντρέα Ιωακειμίδη και τον Χρήστο Παπαδόπουλο).

Δεν είναι η στιγμή να σταθώ στα της όλης πορείας του Αλέκου, των δημοτικών του πεπραγμένων – θα γίνει κι αυτό μιαν άλλη ώρα· επί του παρόντος τα συλλυπητήριά μας στους δικούς του και να ευχηθούμε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…

Κώστας Π. Παντελόγλου