Image

WWF, παραδημοτικός “Πολίτης” και Δημοτική Αρχή

Ήρθαν στο φως της δημοσιότητας κάποια βαθμολογικά δεδομένα για πράσινους χώρους δήμων της Αττικής, μιας μεθοδολογίας που καλύπτει με το κύρος της η WWF. Τα βαθμολογικά αυτά δεδομένα ήσαν για δεύτερη χρονιά πολύ χαμηλά για πράσινους χώρους του Δήμου ΝΦ-ΝΧ.

Ενώ θα περίμενε κανείς πως η Δημοτική Αρχή, διαθέτουσα υπηρεσίες πρασίνου, καθαριότητας και τεχνικές, σταθμίζοντας ενδεχομένως ως άδικη τη βαθμολόγηση των πράσινων χώρων του Δήμου, θα προέβαινε σε σχετικό διάβημα στην WWF, μάς προέκυψε παραδημοτικός Πολίτης, να αντιμετωπίζει και καλά το ζήτημα, απαξιώνοντας τη μεθοδολογία της WWF, τοποθετώντας στη θέση τους όποιους από τον τοπικό τύπο γνωστοποίησαν τα βαθμολογικά δεδομένα για τους πράσινους χώρους του Δήμου της μεθοδολογίας της WWF και έκριναν αρνητικά τις επιδόσεις της Δημοτικής Αρχής σχετικά.

Τι θα είχα να παρατηρήσω: ο παραδημοτικός Πολίτης, στην προκειμένη περίπτωση, δεν περιορίστηκε στη συνηγορία της Δημοτικής Αρχής ως συνήθως, υποκατέστησε τις υπηρεσίες πρασίνου, καθαριότητας και τεχνικές, καθώς και τη Δημοτική Αρχή στα δικά τους καθήκοντα.

Η ομάδα Βασιλόπουλου δε φαίνεται να κατέχει τελικά τα της δημοτικής λειτουργίας, της δημοτικής ενημέρωσης, του τοπικού τύπου – και ας έχουν περάσει τρία χρόνια από την εγκατάστασή της στις καρέκλες της δημοτικής εξουσίας – ή συνειδητά καλλιεργεί τη σύγχυση – ποιος, τι.

Κώστας Π. Παντελόγλου