Image

Σχετικά με την άδεια της “Αγιά Σοφιάς”

Την άδεια η “Αγιά Σοφιά” την πήρε, διότι οι υποστηρικτές της κατόρθωσαν να εξουδετερώσουν τη φυσική παρουσία των αντιτιθέμενων όχι μόνο στα στέκια τους (Στρούγκα και Λαϊκή Συνέλευση), αλλά και στα κεντρικά και εμφανή σημεία της πόλης (Δεκελείας, πλατεία Πατριάρχου) επί μακρόν (από της 25ης Φεβρουαρίου 2017).

Η εξουδετέρωση αυτή πραγματοποιήθηκε με τη χρήση και την απειλή χρήσης βίας από τη μεριά των υποστηρικτών της “Αγιά Σοφιάς” έναντι των αντιτιθέμενων και καλά κρατεί· η αστείου αντικειμένου και περιεχομένου συγκέντρωση της δημοτικής αρχής στις 15 Μαΐου 2017 δεν απάντησε βέβαια στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αντιτιθέμενοι, μα είναι μέρος των ενεργειών της δικής της στοχοθεσίας.

Η άδεια για την “Αγιά Σοφιά” δόθηκε στις 25 Ιουλίου 2017, 5 μήνες μετά την 25η Φεβρουαρίου 2017, που η βία και η απειλή χρήσης βίας δημιούργησε μια νέα κατάσταση στην πόλη, κατάσταση που έκαμε τους Τσιπροκαμμένους της κυβέρνησης να θεωρήσουν πως οι αντιστάσεις των αντιτιθέμενων εκάμφθησαν και ότι επομένως η υπόθεση μπορεί να προχωρήσει.

Μα αν ως προς τη φυσική παρουσία των αντιτιθέμενων τα πράγματα έχουν όπως παραπάνω σημείωσα, η πνευματική τους παρουσία καλά θαρρώ κρατεί, και θα κρατεί παρά την άδεια της “Αγιά Σοφιάς”. Και τούτο διότι μένουν πολλά ακόμη σε εκκρεμότητα και για διευκρίνιση.

Κώστας Π. Παντελόγλου