Image

Για τα περί τον Δήμο ΝΦ-ΝΧ δημοσιεύματα

2
λεπτά ανάγνωσης

Διαβάζω σε μερίδα του τοπικού τύπου δημοσιεύματα βίαιης επιθετικότητας εναντίον του Δημάρχου, της Δημοτικής Αρχής συνολικά – τα δημοσιεύματα αυτά δεν τα προκαλούν αποκαλύψεις των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης· πρόκειται για δημοσιεύματα παραγωγής μερίδας του τοπικού τύπου, με τη βοήθεια καταγγελιών ή και της “Διαύγειας”.

Τα δημοσιεύματα αυτά βρίσκουν πρόθυμη αναπαραγωγή από μερίδα του οπαδικού τύπου – ποιος ο σκοπός; Προφανώς να πληγεί η ηθική ακεραιότητα του Δημάρχου. Σε τι όμως χρειάζεται αυτό;

Χρειάζεται για να διαβληθούν οι θέσεις του, με  τόσα μπρος-πίσω, σχετικά με την “επένδυση” Μελισσανίδη. Ευκολάκι αυτό, ενώ άντε να αντιπαρατίθεσαι με τα βλαπτικά της “επένδυσης” Μελισσανίδη για την πόλη και τον πνεύμονά της, το Δάσος μας, όπως έχουν επισημανθεί από τόσους συνεπείς, συλλογικότητες και πρόσωπα, από το 2013 και εδώ.

Λέω ευκολάκι αυτό, διότι δεν φαίνεται από πλευράς Δημάρχου, Δημοτικής Αρχής, να εξετάστηκαν τα σχετικά με την ηθική αυστηρότητα, που ένας λόγος παραπάνω, απαιτούν οι καιροί που διανύουμε.

Και κάτι ακόμα: περί τα οικονομικά της δημοτικής διαχείρισης είχαν δοθεί, αν θυμάμαι καλά, υποσχέσεις που δεν έχουν τηρηθεί. Και αυτά τα οικονομικά είναι πολύ-πολύ περισσότερα απ’ αυτά που αναφέρθηκε η μερίδα του τοπικού τύπου πρόσφατα – 0 Κόσμος της Ν. Φιλαδέλφειας έχει ζητήσει και εξακολουθεί να ζητά το λογαριασμό για το σύνολο των οικονομικών της δημοτικής διαχείρισης από το 2014· από πού εισπράχθηκαν και πού δαπανήθηκαν, διότι οι καιροί δεν είναι μόνο δύσκολοι, είναι και πονηροί…

Απαραίτητη και η σύγκριση της δημοτικής διαχείρισης με εκείνες προηγούμενων Δημοτικών Αρχών.

Κώστας Π. Παντελόγλου