Image

Ο Δήμαρχος αλληλογραφεί με αντικείμενο τα επιδιωκόμενα από τα επιχειρηματικά συμφέροντα με το μανδύα της ΑΕΚ…

Εν συγχύσει ευρισκόμενος ο Δήμαρχος της Πόλης μας Άρης Βασιλόπουλος δημοσιοποίησε επιστολή του με αντικείμενο τα επιδιωκόμενα από τα επιχειρηματικά συμφέροντα με το μανδύα της ΑΕΚ, βαφτίζοντας αυτά τα επιδιωκόμενα “νέο Γήπεδο της ΑΕΚ” (!).

Αποδέκτες της επιστολής του ο Υπουργός Περιβάλλοντος, η ερασιτεχνική ΑΕΚ και η Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία ΑΕΚ από κοινού – η δημοσιοποιημένη δε επιστολή δε χαρακτηρίζεται “ανοικτή”.

Στην ίδια μοίρα το Υπουργείο και το Σωματείο – οι επιστολές κατά τη γνώμη μου θάπρεπε να είναι δύο, μια προς το Υπουργείο και μια προς το ερασιτεχνικό Σωματείο, και να είναι ουσιαστικές, σημειώνοντας ευθύνες και αιτήματα προς το Υπουργείο και την Κυβέρνηση, συστήνοντας αλλαγή στάσης στο ερασιτεχνικό Σωματείο και τήρηση της νομιμότητας εκ μέρους του.

Και φυσικά, πριν από αυτή την αλληλογραφία, ενημέρωση των κατοίκων της Πόλης μας, διάλογος με αυτούς για να διαμορφωθούν οι τοποθετήσεις του Δήμου, σε συνεδρίαση φυσικά του Δημοτικού Συμβουλίου.

Διαπιστώνω πως αυτά τα απλά δε συμβαίνουν, δε διατυπώνεται γνώμη παλικαρίσια από το Δήμαρχο πρώτα-πρώτα. Χρειάζεται αυτός να μελετήσει το φάκελο των ενεργειών ενός προκατόχου του, του γιατρού Νίκου Αδαμόπουλου, των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας, της προσέγγισης του ζητήματος όπως την πραγματοποίησαν οι Υπηρεσίες του Δήμου – στον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας” έχω ήδη καταχωρήσει σχετικό υλικό.

Ζητούμενο από τη Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο, τις Δημοτικές Υπηρεσίες είναι η υπεράσπιση της Πόλης και του πνεύμονά της, του Δάσους μας, που κινδυνεύουν από τα επιχειρηματικά συμφέροντα με το μανδύα της ΑΕΚ – και φυσικά η εκ νέου απόκτηση από την ερασιτεχνική ΑΕΚ αυτού που είχε και έχασε από πράξεις αφρόνου Διοικήσεώς της με την κατεδάφιση του Σταδίου της τον Μάιο του 2003.

Στον ίδιο χώρο που αρχικά της είχε παραχωρηθεί η ερασιτεχνική ΑΕΚ είναι δυνατό να αποκτήσει ό,τι είχε και έχασε, σταδιακά βέβαια, και ίσως και γρήγορα με ορισμένες προϋποθέσεις, χωρίς να παραδοθεί στα επιχειρηματικά συμφέροντα που καραδοκούν να δράσουν και σε βάρος της Ομάδας και σε βάρος της Πόλης και του πνεύμονά της, του Δάσους μας.