Πρόγραμμα Λαϊκών Διεκδικήσεων

2
λεπτά ανάγνωσης

Παρατηρώ με θλίψη την κακή κατάσταση και ως εκ τούτου την κακή εικόνα που εκπέμπουν τα κομμάτια και θρύψαλα του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος – είναι βεβαίως το αποτέλεσμα μιας υπερσαραντάχρονης κακής διαδρομής τους.

Μιας διαδρομής που όχι μόνο δεν πέτυχε τη βελτίωση των όρων ζωής των λαϊκών στρωμάτων, αλλά και οδήγησε βήμα το βήμα στη χειροτέρευση αυτών των όρων, με ρυθμό δε καταιγιστικό από το 2010 και μετά.

Τι μέλλει γενέσθαι;

Είναι περισσότερο από φανερό πως με τα λεγόμενα και πραττόμενα από τις κομματικές και πολιτικές εκφάνσεις του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος, όπως έως σήμερα έχουν τα πράγματα, ούτε συγκράτηση των δυσμενών εξελίξεων μπορούμε να έχουμε, ούτε βελτίωση των όρων ζωής των λαϊκών στρωμάτων.

Κάτι άλλο πρέπει να γίνει προς τούτο:

Και αυτό είναι να αντιταχθεί ένα Πρόγραμμα Λαϊκών Διεκδικήσεων, ένα Πρόγραμμα συγκεκριμένο και λεπτομερές, που θα συναντά τις λαϊκές ανάγκες και θα αντιπαλεύει τις δεσμεύσεις του Μνημονίου, δε θα τις αντισταθμίζει, θα τις αντιμετωπίζει, προστατεύοντας τα λαϊκά στρώματα από δυσμενείς εξελίξεις και βελτιώνοντας τους όρους της ζωής τους.

Η ενασχόληση των κομματικών και πολιτικών εκφάνσεων του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος με γενικότητες του τύπου Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο, Ευρώ ή Δραχμή, ΕΕ ή Έξω απ’ Αυτήν, δεν κατάφερε ως τώρα να αποτρέψει τη χειροτέρευση των όρων ζωής των λαϊκών στρωμάτων – και τούτο διότι αυτές, στις παρούσες συνθήκες, οδηγούν στη διαίρεση των λαϊκών δυνάμεων.

Χρειάζεται όμως, για την συγκράτηση των δυσμενών εξελίξεων και τη βελτίωση των όρων ζωής των λαϊκών στρωμάτων, η ενότητα των λαϊκών δυνάμεων, που μπορεί να επιτευχθεί με εργαλείο αποτελεσματικό, κατά τη γνώμη μου, το Πρόγραμμα Λαϊκών Διεκδικήσεων το οποίο είναι δυνατό να συσπειρώσει δυνάμεις λαϊκές με διαφορετική κομματική και πολιτική προτίμηση στη ζωή ή μπροστά στην κάλπη.

Κομματικά, πολιτικά και προσωπικά συμφέροντα και ιδεασμοί ας παραμερίσουν – πρόκειται για την επιβίωση του λαού και την υπόσταση της πατρίδας!

Θέλω δε να πιστεύω πως ο λαός και η πατρίδα θα ανταμείψουν με τον τρόπο τους όσους συντελέσουν το Πρόγραμμα Λαϊκών Διεκδικήσεων και να συνταχθεί και να κυκλοφορήσει και οδηγός σωστικών πράξεων των Ελλήνων και των Ελληνίδων να αναδειχθεί!

Κώστας Π. Παντελόγλου