Περί Αριστεράς γενικότερα και ειδικότερα στη Νέα Φιλαδέλφεια

2
λεπτά ανάγνωσης

Κάποιοι νομίζουν πως συγκυβερνώντας με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο εκφράζουν την Αριστερά, την Δημοκρατική μάλιστα. Κάποιοι άλλοι – προσθέτοντας στις δυνάμεις τους πρόσωπα φθαρμένα σε πολύχρονη άσκηση ρόλου σε κυβερνητικές θέσεις, σε θέσεις αυτοδιοίκησης, συνδικαλισμού κλπ. – θαρρούν πως έγιναν ριζοσπαστική Αριστερά, ενώ κάποιοι άλλοι εγκατεστημένοι στον Περισσό και αναθεωρούντες συνεχώς τα του ελληνικού και παγκόσμιου κινήματος παριστάνουν το κομμουνιστικό κόμμα…

Το έχω ξαναγράψει και το εννοώ φυσικά: τα κομμάτια και θρύψαλα του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος των χρόνων της μεταπολίτευσης δεν συνιστούν Αριστερά  και γενικότερα και ειδικότερα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Την Αριστερά υποστασιοποιούν και εκφράζουν, κατά την γνώμη μου, οι συνειδητοί της προδικτατορικής ΕΔΑ, οι κατέχοντες και τα της ΕΑΜικής εποποιίας των χρόνων της Γερμανικής Κατοχής – και αυτοί οφείλουν, παρ’ όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις της εκ νέου ύπαρξης της Αριστεράς του Λαού, και γενικότερα και ειδικότερα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η Αριστερά του Λαού, από την φύση της, οφείλει να έχει ενιαιομετωπικό χαρακτήρα και μέτωπο αντιπαράθεσης με το ιδιοτελές των επιχειρηματικών συμφερόντων ξένων και ελληνικών, που συνθλίβουν την ζωή των λαϊκών στρωμάτων και μάλιστα όχι μόνο στον οικονομικό τομέα (εισδύουν παντού και προσπαθούν να βγάλουν κέρδη), αλλά και με το Διευθυντήριο της υπό Γερμανική υπεροχή Ευρωπαϊκής Ένωσης και βεβαίως τις επιδιώκουσες την κοσμοκρατορία Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Οι ψευδώνυμοι καλά θα έκαναν εάν έπαιρναν ένα άλλο όνομα, πιο ταιριαστό στα λόγια και στις πράξεις τους, είναι η τελευταία υπηρεσία που θα μπορούσαν να προσφέρουν – αρκετά μας έχουν ταλαιπωρήσει δεκαετίες τώρα, πανταχόθεν ενισχυόμενοι προς τούτο.

Η κρίσιμη κατάσταση που βιώνει ο λαός και ο τόπος δεν είναι έργο μόνο της άρχουσας τάξης, αλλά και της δικής σας ανεπάρκειας και αποτυχίας – αποσυρθείτε επιτέλους, όσοι τουλάχιστον διατηρείτε ακόμη μια κάποια αξιοπρέπεια!

Φαντάζομαι πως οι νουνεχέστεροι από σας έχετε αντιληφθεί ότι η Νέα Φιλαδέλφεια έχει υποβάλλει τα κομμάτια και θρύψαλα του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος που εσείς ανήκετε σε δεινή δοκιμασία!

Εγώ αυτό το οποίο θα σημείωνα είναι πως η Αριστερά του Λαού θα εμφανιστεί, ήδη ξεμύτισε, στη Νέα Φιλαδέλφεια, και μάλιστα πολύ σύντομα!

Κώστας Π. Παντελόγλου