Image

Η πολιτική προστασία και ο Δήμος ΝΦ-ΝΧ

Δε νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος που δεν αντιλαμβάνεται πόσο μείζονος σημασίας είναι, κυρίως για τα λαϊκά κοινωνικά στρώματα, το ζήτημα της πολιτικής προστασίας, δηλαδή η αντιμετώπιση του σεισμού, της πλημμύρας, της πυρκαγιάς κ.ά.

Αυτές τις ημέρες συζητήθηκε το ζήτημα αυτό στη Βουλή, ψηφίστηκαν σχετικές ή και άσχετες νομοθετικές ρυθμίσεις – δεν αντιλήφθηκα όμως να απασχολήσει το θέμα τους Δήμους σοβαρά και σε έκταση.

Στη χορεία των πλέον αδιάφορων Δήμων και ο Δήμος ΝΦ-ΝΧ με δήμαρχο τον Γιάννη Βούρο, που, απεχθανόμενος την εικόνα “Ζεφυριού” της πόλης μας, προσβλέπει σε εκείνη του Μόντε Κάρλο, που ονειρεύονται κάποιοι “επενδυτές”, τρομάρα τους.

Πού πας ρε Καραμήτρο!

Με την πόλη απροστάτευτη έναντι του πρώτου κουνήματος της γης, της πρώτης σταγόνας της βροχής, της πρώτης λάμψης μιας φωτιάς.

Δε θα έπρεπε, μ’ αφορμή έστω τη συζήτηση στη Βουλή, να εξετάσει το ζήτημα αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο, πολύ περισσότερο που μια των δημοτικών παρατάξεων, η “Λαϊκή Συσπείρωση”, έχει θέσει το ζήτημα, ειδικότερα όσον αφορά τα σχολικά κτίρια;

Θα έπρεπε· όμως η γραμμή του δημοτικού μας άρχοντα είναι τα ασήμαντα να καταπιούν τα σημαντικά…

Κώστας Π. Παντελόγλου