Image

Κάτι παράδοξο…

1
λεπτά ανάγνωσης

Δεν είναι θαρρώ πολιτικά ορθόδοξο που συνέπλευσαν άνθρωποι, οι οποίοι διατείνονται και σχίζουν τα ιμάτιά τους ότι είναι αριστεροί και δημοκράτες, με ακροδεξιούς οργανωτές του συλλαλητηρίου της 20ης Ιανουαρίου 2019 στην πλατεία Συντάγματος.

Επιτείνει τη σύγχυση και τον ανορθολογισμό στον κοινωνικοπολιτικό βίο, ενθαρρύνει δυνάμεις κοινωνικοπολιτικά αντιδραστικές, δίνει αέρα στα πανιά τους.

Το ΚΚΕ θαρρώ πως έκανε και εδώ τη διαφορά· οργανώνει, και σωστά στην προκειμένη περίπτωση, τις δικές του συνάξεις στην Αθήνα, τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019, αλλά και σε άλλες πόλεις, προκειμένου να εξηγήσει την πολιτική του – δεν εισέρχομαι στην αξιολόγηση αυτής της πολιτικής, ωστόσο δεν μπορώ να μη σημειώσω τη σημασία που δίνει, και σωστά κάνει, στο ρόλο του Νατοϊκού, του Ευρωατλαντικού παράγοντα.

Οι συμπλεύσαντες με τους ακροδεξιούς διοργανωτές του συλλαλητηρίου της 20ης Ιανουαρίου 2019, γιατί δεν έπραξαν ή δεν πράττουν κάτι ανάλογο, ώστε να μετρήσουν καθαρά και πόσα απίδια πιάνει ο σάκος;

Κώστας Π. Παντελόγλου
Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ-Συγγραφέας
άλλοτε Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
και Μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ