Image

Γήπεδο ΑΕΚ: Η κατεδάφιση τέλειωσε πια! Σε λίγες μέρες εκσκαφές και έργα (30 Μαΐου 2003)

aekΟ σημερινός τίτλος στον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας” ήταν ο τίτλος και ο υπότιτλος σχετικού δισέλιδου μετά των σχετικών φωτογραφιών δημοσιεύματος τοπικής εφημερίδας της Πόλης μας (*) σε θέση περίοπτη (το “σαλόνι” της εφημερίδας Σελ. 8 και 9) και με πρωτοσέλιδο σχετικό μετά φωτογραφίας “χτύπημα” – η εφημερίδα αυτή, επί δεκαετίες εκδιδόμενη στην Πόλη μας, με το δημοσίευμά της αυτό εξέφρασε σύμφωνη γνώμη με τα επιδιωκόμενα τότε από την Διοίκηση της ΑΕΚ, επέκρινε την Δημοτική Αρχή για την στάση που κρατούσε, δεν δικαιώθηκε όμως στις εκτιμήσεις και προβλέψεις της για την εξέλιξη των πραγμάτων…

Καταχωρώ παρά ταύτα το δημοσίευμά της για εντελή γνώση της ιστορίας σχετικά, αλλά και για να διευκολυνθεί κάθε αναγνώστης και αναγνώστρια του “Κόσμου της Ν. Φιλαδέλφειας” να βγάλει τα συμπεράσματά του…

“Το ποτάμι της ΑΕΚ δεν γυρίζει πίσω!

Η οπισθοδρόμηση που ευαγγελίζονταν προεκλογικά [των Δημοτικών Εκλογών του 2002] και μετεκλογικά συγκεκριμένα πρόσωπα (θεσμικά και εξωθεσμικά) ευτυχώς για την Πόλη μας δεν ήρθε ποτέ.

Το Γήπεδο της ΑΕΚ -αυτή η ιστορία των 73 χρόνων- δεν υπάρχει πια. Τώρα, δείχνει την εικόνα του 1930. Τότε που η “αλάνα” φιλοξενούσε την νεοφώτιστη ΑΕΚ, πριν ακόμη αρχίσει να χτίζεται χρόνο με τον χρόνο η ιστορία μέσα στο Γήπεδο.

Και σε λίγες μέρες στο σημερινό οικόπεδο θ’ αρχίσουν τα έργα προκειμένου, μέχρι τον Ιούλιο του 2004, να είναι το νέο Γήπεδο, μέσα στο οποίο η ΑΕΚ θ’ αρχίσει να γράφει τον β’ τόμο της μεγάλης της ιστορίας.

Μαζί της θα γράφεται και η ιστορία της Πόλης μας, αφού σε βίους παράλληλους έζησαν πάντα Νέα Φιλαδέλφεια και ΑΕΚ.

Βίοι παράλληλοι στους οποίους πρωταγωνίστησε πάντα η Δημοτική Αρχή και η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Βίοι παράλληλοι που διαταράχθηκαν εδώ και λίγους μήνες με την νέα Δημοτική Αρχή, που ανούσια πλέον και πρωτόγνωρα αρνητική -παρά την “ντε φάκτο” διαμορφωμένη πραγματικότητα- παραμένει εγκλωβισμένη επικίνδυνα στις αρνητικές της απόψεις για την δημιουργία του Αθλητικού Κέντρου της ΑΕΚ, που θα αναδείξει ακόμη περισσότερο την Πόλη μας και μάλιστα στα πέρατα του Κόσμου!

Παρασύρεται -ουσιαστικά- η νέα Δημοτική Αρχή, δέσμια των όποιων -ανίσχυρων πια- προεκλογικών της δεσμεύσεων, που της απέφεραν τα ψίχουλα ψήφων της εκλογικής αναμέτρησης. Και κρίνεται πλέον από την τοπική μας ιστορία, για τις αλλεπάλληλες αρνήσεις -και κυρίως- για τα προσκόμματα που προσπαθεί να τοποθετήσει με μια περίεργη δικαστική αντιπαράθεση, προκειμένου να σταματήσει το έργο! (**)

Ουσιαστικά δηλαδή, με τις δικαστικές ενέργειές της, πρωτοστατεί σε μια “μετωπική σύγκρουση” που θα βλάψει πρωταρχικά τα καλώς εννοούμενα δημοτικά συμφέροντα. Συμφέροντα διαχρονικά που έχουν σχέση όχι μόνο με την προβολή της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά κυρίως οικονομικά, ή όπως [ειπώθηκαν[ αντισταθμιστικά. […]

[…] Η κατεδάφιση τελείωσε. Τα έργα εκσκαφής και δημιουργίας του “παλατιού” της ΑΕΚ αρχίζουν άμεσα. Και βεβαίως κανένας δεν θα σταθεί εμπόδιο να είναι έτοιμο τον Ιούλιο του 2004. Τότε που ο αθλητισμός θα γιορτάζει σ’ ολόκληρο τον Κόσμο. Τότε που θα γιορτάζουν ΜΑΖΙ Νέα Φιλαδέλφεια και ΑΕΚ”.

Δυο πράγματα θα είχα να προσθέσω στα παραπάνω:

Πρώτα θα ήθελα να πω ότι η Νέα Φιλαδέλφεια και η ΑΕΚ δεν έζησαν βίους παράλληλους μέχρι την δικτατορία των συνταγματαρχών, αλλά βίο ένα αρμονικό εφόσον η ΑΕΚ, μέρος της Πόλης, τη σεβόταν – βίους παράλληλους έζησαν έκτοτε λόγω της “ιμπεριαλιστικής” διάθεσης των Διοικήσεων της ΑΕΚ έναντι της Πόλης και του πνεύμονά της, του Δάσους μας και ιδίως μετά το γκρέμισμα του Γηπέδου της ΑΕΚ τον Μάιο του 2003.

Και δεύτερον ότι η νέα Δημοτική Αρχή, η εκλεγμένη στις Δημοτικές Εκλογές του 2002, για την οποία κάνει λόγο το παραπάνω δημοσίευμα, ήταν η με Δήμαρχο τον γιατρό Νίκο Αδαμόπουλο και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τον Νίκο Κασίμη.


(*) Βλ. “Αναζήτηση”, Αρ. φύλλου 882, Παρασκευή 30 Μαΐου 2003.

(**) Εννοεί το δημοσίευμα την προσφυγή της Δημοτικής Αρχής της Νέας Φιλαδέλφειας με Δήμαρχο τον Νίκο Αδαμόπουλο στο Συμβούλιο της Επικρατείας.