Image

Οι παρεκκλίσεις

2
λεπτά ανάγνωσης

Οι παρεκκλίσεις έχουν εγκατασταθεί για τα καλά στο αριστερό και κομμουνιστικό κίνημα. Με τα τελευταία συνέδρια του ΚΚΕ κυριαρχούν πλέον αυτές στις γραμμές του. Παραλυτικό το γεγονός τούτο για το λαϊκοδημοκρατικό κίνημα. Δυσμενείς οι συνέπειες στη ζωή των λαϊκών στρωμάτων και στην κατάσταση της πατρίδας.

“Οι δεξιές παρεκκλίσεις είναι επικίνδυνες, οι αριστερές το εμπόδιο”, είχε πει στο Β’ Συνέδριο της προδικτατορικής ΕΔΑ (που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 1962) ο γιατρός Γιάννης Φραγκούλης (αντιπρόσωπος από τον Πειραιά).

Ο Γιάννης Φραγκούλης υπήρξε μέλος της Διοικούσης Επιτροπής της προδικτατορικής ΕΔΑ και Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά. Σ’ αυτό δε το συνέδριο είχε πει και τα εξής: “Το κίνημά μας, από τις δεύτερες (τις αριστερές παρεκκλίσεις) έπαθε. Αυτές το έφεραν πίσω, το γονάτισαν, αυτές το γέμισαν αίμα, θυσίες και δάκρυα. Οι καταστάσεις που δημιούργησαν αυτές μάς βασανίζουν, μας εμποδίζουν να αναπτυχθούμε όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν σήμερα. Φέρνουμε μια βαριά κληρονομιά. Ας προσέξουμε πολύ το εμπόδιο (τις αριστερές παρεκκλίσεις δηλαδή)”.

Προσυπογράφω!

Και προσκαλώ, άλλη μια φορά, τους Μαΐληδες να αναλογισθούν πού έχουν οδηγήσει τα πράγματα με τα ανιστόρητα συμπεράσματά τους γύρω από τη διαδρομή του Κόμματος και του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος…

ΥΓ. Ας ψάξουν στα κιτάπια τους ποιος ο Γιάννης Φραγκούλης, ο οποίος ετελεύτησε τη διαδρομή του βίου του, ορθοστατών και ορθοβαδίζων, τους μεταπολιτευτικούς χρόνους.

Κώστας Π. Παντελόγλου