Image

Νέα κυκλοφορία: “Για την Καθηγήτρια, Παιδαγωγό και Πολιτικό Ρόζα Ιμβριώτη”

Κυκλοφορεί από το Κέντρο Κοινωνικοπολιτικών Μελετών και Ερευνών μ’ αφορμή τη συμπλήρωση σαράντα χρόνων από το θάνατο της Ρόζας το βιβλίο του Κώστα Π. Παντελόγλου

Για την Καθηγήτρια, Παιδαγωγό και Πολιτικό Ρόζα Ιμβριώτη

«Έγραψα πάντοτε με την πεποίθηση ότι μέσα στη βαθειά κρίση που κατατρώγει το σημερινό κόσμο οι άνθρωποι έχουν τη δύναμη να ξεσηκώνονται και να βρίσκουν τους δρόμους και τους τρόπους για να δρασκελίσουν τα εμπόδια και να δημιουργήσουν μια νέα κατάσταση ασύγκριτα πιο καλή, πιο ανθρώπινη από την τωρινή. … Έτσι η κρίση γίνεται η αφορμή για νέα δημιουργία».
Ρόζα Ιμβριώτη

Η Ρόζα Ιμβριώτη σε όλη τη ζωή της δίδασκε· αρχίζοντας από το Κυριακόν Σχολείον Εργατριών του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας, συνεχίζοντας στο Διδασκαλείο της Μέσης Εκπαίδευσης, στο Γυμνάσιο του Κιλκίς, ως η πρώτη ελληνίδα γυμνασιάρχης, στο ειδικό σχολείο Καισαριανής, στο φροντιστήριο της Τύρνας στην Ελεύθερη Ελλάδα της Γερμανικής Κατοχής, στην εξορία στο Τρίκερι – δίδασκε όμως και όταν το μισαλλόδοξο καθεστώς κατά διαστήματα την έθετε εκτός εκπαιδεύσεως, ώσπου μεταπολεμικά την απέλυσε· δίδασκε με τα κείμενά της που δημοσιεύονταν σε πλήθος περιοδικά και εφημερίδες. Δίδασκε και ανέβαινε· από Καθηγήτρια διαμορφώθηκε σε Παιδαγωγό και από εκεί σε Πολιτικό, με την καλή σημασία της λέξης, επηρεάζοντας το περιεχόμενο και την κατεύθυνση του αριστερού κινήματος.

70 σελίδες, ISBN 978-618-83001-1-8, τιμή 8 ευρώ

Διατίθεται στα βιβλιοπωλεία:

  • Βιβλιοπωλείο των Αγγέλων, Μυριοφύτου 3, Νέα Φιλαδέλφεια
  • Εκδόσεις των Συναδέλφων, Καλλιδρομίου 30, Αθήνα
  • Ναυτίλος, Χαριλάου Τρικούπη 28, Αθήνα
  • Πολιτεία, Ασκληπιού 1, Αθήνα
1 Comments Text