Image

Η Ρόζα Ιμβριώτη σε επιστημονικά συνέδρια του ’60

Τα επιστημονικά συνέδρια των χρόνων του ’60 ήταν γνωρίσματα μιας νέας ελπιδοφόρου πραγματικότητας – το χορό έσερναν πρώτοι οι διπλωματούχοι μηχανικοί, με πρώτους-πρώτους τους αρχιτέκτονες, ακολούθησαν οι άλλοι· μαζί και οι σύλλογοι των πτυχιούχων της ΑΣΟΕΕ, της Παντείου και της Βιομηχανικής, που οργάνωσαν το Α’ Οικονομικό Συνέδριο στο “Χίλτον” τα τέλη του 1966.

Στο Δ’ Συνέδριο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών, που πραγματοποιήθηκε το 1964 στο Βόλο με θέμα “Κτήρια μορφώσεως και επιμορφώσεως”, μίλησε, εκπροσωπώντας την ΕΔΑ, και η παιδαγωγός Ρόζα Ιμβριώτη. Η ομιλία της περιλήφθηκε στα πρακτικά του Συνεδρίου (βλ. Τεχνικά Χρονικά, Μάρτιος 1967, σελ. 16-18), δημοσιεύθηκε ωστόσο και στο περιοδικό Σύγχρονα Θέματα, τεύχος 13, Ιανουάριος Φεβρουάριος 1965, σελ. 104-106, με τίτλο “Χτίστε σκολειά”.

Στο Α’ Οικονομικό Συνέδριο η Ρόζα Ιμβριώτη μίλησε με θέμα “Η νέα μορφή του ανθρωπισμού” και η ομιλία της δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Σύγχρονα Θέματα και πάλι, τεύχος 24, Νοέμβριος-Δεκέμβριος 1966, σελ. 628-629.

Κώστας Π. Παντελόγλου