Image

Για το δήμαρχο και τη “Δύναμη Πολιτών” του

Οι νέες αποχωρήσεις από τη “Δύναμη Πολιτών” δε χρήζουν ιδιαίτερου σχολιασμού. Θυμίζουμε ένα δημοσίευμά μας της 2ας Ιανουαρίου 2018 που συνοψίζει το πρόβλημα, του οποίου μια όψη βλέπουμε και τούτες τις ημέρες. Σ’ ό,τι αφορά τις αντικαταστάσεις των δημοτικών συμβούλων με τους επιλαχόντες που “μαγειρεύονται” αυτές τις μέρες, υπενθυμίζουμε προς όλους τους ενδιαφερόμενους ότι σύμφωνα με το νόμο ο επιλαχών έχει δικαίωμα στη θέση του ακόμη κι αν έχει αποχωρήσει από το συνδυασμό του οποίου ήταν επιλαχών. Προσφάτως είδαμε την εφαρμογή αυτής της διάταξης στη γειτονική μας Νέα Ιωνία. Ακολουθεί το δημοσίευμα του Ιανουαρίου:

Ο απών και τροχιοδρομών αντιαυτοδιοικητικά τη “Δύναμη Πολιτών δήμαρχος εισπράττει καιρό τώρα το αποτέλεσμα της απουσίας του και των ενεργειών του· τη φθορά της παράταξης που τώρα ηγείται, αλλά δε δημιούργησε – και έπονται χειρότερα διότι στάθηκε ασυνεπής στα μεγάλα που απασχολούσαν και απασχολούν την πόλη, μικρολογώντας από τη μια και κακολογώντας από την άλλη ως δήμαρχος.

Κατηγορείται ότι διχάζει την πόλη – μέγα λάθος· προϋπόθεση γι’ αυτό θα ήταν να έχει γνώμη ο ίδιος ο δήμαρχος, δημόσια διατυπωμένη ξανά και ξανά. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει, τεχνάσματα μόνο προς δημιουργίαν εντυπώσεων· αυτά υπάρχουν.

Και κάτι ακόμα: αυτά που συμβαίνουν και θα συμβούν στη “Δύναμη Πολιτών” δεν αφορούν την Αριστερά, αφορούν τους μετέχοντες και στηρίζοντες αυτή τη δημοτική παράταξη – η Αριστερά, δυστυχώς, δεν έχει παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο, δεν μετείχε καν στις δημοτικές εκλογές του 2014…

Κώστας Π. Παντελόγλου