Image

Ήσυχα ήσυχα το ποταμάκι

1
λεπτά ανάγνωσης

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, και σωστά, ανακοίνωσε την αντικουνουπική ρεματική πολιτική του (αυτή τη φορά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής). Βεβαίως, αν και τα κουνούπια μεγαλώνουν σε στάσιμα νερά, η εικονογράφηση που επιλέχτηκε από τον Πολίτη δείχνει ένα ρέμα. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

Υπάρχουν πάντως κι άλλα που μπορεί να κάνει ο δήμος για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των κουνουπιών. Θα δανειστούμε εδώ μια ανάρτηση στο Facebook του αντιπροέδρου του σωματείου “Ροή – Πολίτες υπέρ των Ρεμάτων” κ. Φίλιππου Δραγούμη, που επισκέφτηκε πρόσφατα την περιοχή μας και διαπίστωσε την εξής κατάσταση στο πρώην συντριβάνι της Νέας Χαλκηδόνας στη γέφυρα της οδού Χαλκίδος, δίπλα ακριβώς στον ρέοντα Ποδονίφτη.

ΥΓ. Χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την τσιμεντοποίηση του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας (15 χλμ τσιμέντο, στην περίπτωση αυτή). Κάποια στιγμή ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας πρέπει να μας ενημερώσει σε ποιο σημείο βρίσκονται οι πρωτοβουλίες του για τη διάσωση του Ποδονίφτη.

π.