Image

Για τα Οικονομικά της Αυτοδιοίκησης και τον Δημοτικό Προϋπολογισμό

Ήμουν ακόμη Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, εκλεγμένος στις πρώτες μεταδικτατορικές Δημοτικές Εκλογές (30 Μαρτίου 1975) με τη νικηφόρο “Δημοκρατική Συνεργασία” (Δήμαρχος Γιάννης Παπαθεοδώρου), όταν κυκλοφόρησα το δεύτερο φυλλάδιο της σειράς Δημοτικά Ζητήματα, το οποίο περιείχε τα ακόλουθα δύο κείμενά μου:

  1. “20 σημειώσεις για το ζήτημα του Δημοτικού Προϋπολογισμού”, Δημοτικά Ζητήματα, φυλλάδιο 2, 20 Ιουλίου 1978, σελ. 1-8
  2. “Σχετικά με τα Οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον Προϋπολογισμό του Δήμου της Αθήνας”, Δημοτικά Ζητήματα, φυλλάδιο 2, 20 Ιουλίου 1978, σελ. 9-21

Πολύ ευρύτερης έκτασης εργασία μου για τα Οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον Προϋπολογισμό του δήμου της Αθήνας είχε και πρωτύτερα δημοσιευτεί στην Επιθεώρηση της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, το επίσημο όργανο των Δήμων και Κοινοτήτων της Ελλάδος, το εκδιδόμενο από την Κεντρική τους Ένωση, στο τεύχος τους του μηνός Σεπτεμβρίου 1977, σελ. 1283-1340. Έμεινε ωστόσο η δημοσίευση αυτής της εργασίας ανολοκλήρωτη, σε κόμμα διακοπείσα, μηδέποτε δημοσιευθέντος του υπολειπομένου μεγαλυτέρου του δημοσιευθέντος μέρους της, δεν είναι όμως του παρόντος η αναφορά στο γιατί.

Κώστας Π. Παντελόγλου