Image

Ο Αριστείδης Βασιλόπουλος είναι ο δήμαρχος ΝΦ-ΝΧ

2
λεπτά ανάγνωσης

Διάβασα: ο ας πούμε “δήμαρχος”, ο δήθεν “δήμαρχος”, σε ένα κείμενο με τίτλο “Νέο ρεζιλίκι Βασιλόπουλου: δεν μπορεί το καλοκαίρι γιατί… είναι παχιές οι μύγες!”, πλαισιωμένο ως εικόνα με πλήθος τέτοια ζωύφια. Τι θα είχα να πω;

Εν πρώτοις ότι ο Αριστείδης Βασιλόπουλος είναι ο δήμαρχος ΝΦ-ΝΧ εκλεγμένος στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014, εκλογές σε δύο γύρους. Και θα συνεχίσει να είναι φυσικά μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές – με ας πούμε, δήθεν και εισαγωγικά στην ιδιότητά του, δεν παύει να είναι ο δήμαρχος ΝΦ-ΝΧ.

Αυτό που έχει να κάνει κάποιος που διαφωνεί μαζί του, και μάλιστα λειτουργός του τύπου, είναι να διατυπώνει τις παρατηρήσεις του, τις αντιρρήσεις του, την αντίθεσή του, με τρόπο ευπρεπή, σ’ ένα ορισμένο επίπεδο, με μια ορισμένη αισθητική, ψύχραιμα, σταθερά και επίμονα – ο ίδιος χάνει αν χειριστεί το θέμα με τρόπο διαφορετικό, που συν τοις άλλοις ρίχνει το επίπεδο του δημοσίου βίου στην πόλη μας.

Όσον αφορά τα καμώματα της Περιφέρειας Αττικής περί την υπογειοποίηση της Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Φωκών, ας μου επιτραπεί να μην αναφερθώ σ’ αυτό μου το σημείωμα· το έχω ήδη κάνει και θα το κάνω και σε άλλα σημειώματά μου, που θα δουν το φως της δημοσιότητας εδώ, κι ας είναι Αύγουστος ο μήνας.

Κώστας Π. Παντελόγλου