Image

Η έλλειψη της “Δημοτικής Ενημέρωσης”

Έχω γράψει για την προσπάθεια “Δημοτικής Ενημέρωσης” επί δημαρχίας Σάββα Σταματιάδη, την έκλειψή της επί Παντελή Γρετζελιά, την επαναφορά της “Δημοτικής Ενημέρωσης” επί δημαρχίας του γιατρού Νίκου Αδαμόπουλου, τη ρίψη της στον Καιάδα της λήθης από Σταύρο Κόντο και Έφη Γαϊτανά, τη μη ανάσυρσή της μέχρι τώρα από τη δημαρχία Άρη Βασιλόπουλου.

Δε φαίνεται να έχει γίνει αντιληπτό από τον ίδιο και τους συνεργάτες του πόσο ωφέλιμη θα ήταν η “Δημοτική Ενημέρωση”, εντός πόλης και εκτος αυτής, δίνοντας υλική έκφραση των απόψεων και των επιδιώξεων της Δημοτικής Αρχής σε αγαστή σύμπραξη με τους κατοίκους, που σε μεγάλο βαθμό στερούνται της υπεύθυνης “Δημοτικής Ενημέρωσης”.

Τα αποσπασματικά δελτία τύπου και τα μικροσημειώματα στο Facebook δεν μας κάνουν “Δημοτική Ενημέρωση”, ούτε αυτή είναι καθήκον του τοπικού τύπου· άλλος είναι ο ρόλος εκείνου. Ας σπεύσει λοιπόν η Δημοτική Αρχή, διότι μη πράττοντας το καθήκον της ως προς τη “Δημοτική Ενημέρωση” συντηρεί απόσταση μεταξύ αυτής και των κατοίκων, υποσκάπτοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την κινητοποίηση για την υπεράσπιση της πόλης και του πνεύμονά της, του Δάσους μας, ενάντια στα επιχειρηματικά συμφέροντα με το μανδύα της ΑΕΚ.

Κώστας Π. Παντελόγλου