Image

Μια σύγκριση (Αδαμόπουλος-Βασιλόπουλος)

Δεν είχε παραλάβει ακόμη επίσημα τα καθήκοντά του ο εκλεγείς Δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2002 γιατρός Νίκος Αδαμόπουλος και είχε κάνει δυο πράγματα – έκαμε τις πρώτες συσκέψεις-συγκεντρώσεις δημοτικών παρατάξεων και κατοίκων και έστειλε τα πρώτα γράμματα στους αρμόδιους υπουργούς ζητώντας επίσημη ενημέρωση επί των τεκταινομένων και να μην κατεδαφιστεί το παλαιό Στάδιο της ΑΕΚ.

Ο Άρης Βασιλόπουλος δεν μετρά επιτεύξεις στους τομείς αυτούς. Δεν είναι φυσικά η ώρα, δεδομένων των συνθηκών, για μια συζήτηση επί τούτου. Είναι όμως υπαρκτή η ανάγκη ο Δήμος να οργανώσει συγκέντρωση των κατοίκων της πόλης, το ταχύτερο, καλά προετοιμάζοντάς την, καλώντας στο πλευρό της φιλαδελφειώτικης κινητοποίησης όλους εκείνους τους βουλευτές, περιφερειακούς συμβούλους, δημάρχους, σωματεία και συλλόγους που συντάσσονται με την υπεράσπιση της πόλης και του πνεύμονά της, του Δάσους μας.

Και ημερίδα επιστημονική οφείλει να οργανώσει. Το έπραξε ο γιατρός Νίκος Αδαμόπουλος, γιατί όχι αυτός.

Δική του η ευθύνη ως Δημάρχου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην πόλη – με γράμματα που θα φέρουν τη δική του υπογραφή προς όλους τους αρμόδιους οφείλει να κάνει γνωστή την αξίωση των κατοίκων της πόλης να ζουν χωρίς φόβο και στοχοποίηση από στρατούς επιχειρηματικών συμφερόντων. Με γράμματα που θα φέρουν τη δική του υπογραφή προς όλους τους αρμοδίους να ζητηθεί η επανεξέταση των νομοθετηθέντων με το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής και άλλες διατάξεις υπέρ των συμφερόντων Μελισσανίδη. Με γράμματα που θα φέρουν τη δική του υπογραφή να απαιτήσει σεβασμό στην αυτοδιοίκηση της πόλης αντί της ολοκληρωτικής αγνόησής της.

Κώστας Π. Παντελόγλου