Image

Για την ενημέρωση ο λόγος

Φωτογραφία αρχείου: Ο Λύσανδρος Γεωργαμλής που προήδρευσε στη συνάντηση της Δευτέρας 10/4 με τον ηθοποιό της επιθεώρησης Μάρκο Σεφερλή στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση το 2014

Γράφτηκε πως παρασχέθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου 2017 ενημέρωση σχετικά με την “Αγιά Σοφιά” του Μελισσανίδη, στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας, από τον εκπρόσωπο της Δικέφαλος 1924 ΑΕ Δημήτρη Ανδριόπουλο, προς μερικούς δημοτικούς συμβούλους εκ των αντιπολιτευομένων τη Δημοτική Αρχή.

Αστεία πράγματα!

Πρόκειται για ένα έργο με τεχνικές κοινωνικές οικονομικές και αισθητικές παραμέτρους, μάλιστα ενταγμένο σε ένα ευρύτερο σχέδιο για την Αθήνα και την Αττική, του οποίου γνώση της ουσίας του αλλά και των συνεπειών του δεν κατέχει ο εκπρόσωπος της Δικέφαλος 1924 ΑΕ, κατά συνέπεια τι ενημέρωση να κάνει;

Οι δημοτικοί σύμβουλοι που έσπευσαν προς ενημέρωσή τους από τον Δημήτρη Ανδριόπουλο καλά θα είχαν κάνει να ζητήσουν ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου· καλά θα είχαν κάνει να ζητήσουν τη γνώμη αρμόδιων Επιμελητηρίων, του Ε.Μ. Πολυτεχνείου και Πανεπιστημιακών Σχολών· καλά θα είχαν κάνει να μελετήσουν οι ίδιοι με τους συνεργάτες τους ό,τι αφορά την “Αγιά Σοφιά”· καλά θα είχαν κάνει αν εδώ και τρία χρόνια μελετούσαν προσεκτικά όσα έχουμε καταχωρήσει στον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας”.

Δεν έπραξαν το καθήκον τους ούτε ως προς την ενημέρωση τους όλα αυτά τα χρόνια. Ενημέρωση ούτε από το πρόσωπο στο οποίο έσπευσαν μπορούν να έχουν, ούτε και με τον τρόπο που αυτή επιχειρήθηκε.

Διάολε, κάποιες εκατοντάδες σελίδες πρέπει να διαβάσουν, κάποια (και είναι αρκετά) σχέδια οφείλουν να περιεργαστούν, κάποια τραπέζια αν όχι σχεδιαστήρια πρέπει να έχουν μπροστά τους – ενημέρωση δεν μπορεί να επιτύχουν καθήμενοι ο ένας δίπλα στον άλλο ακούγοντας από τον κύριο Ανδριόπουλο ότι θα ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων η τροπολογία και πότε θα βγει η άδεια.

Κώστας Π. Παντελόγλου