Image

Ποιοι μας μιλούν για νομιμότητα .1

2
λεπτά ανάγνωσης

Εκείνοι που παρέα με το πολιτικό σύστημα εδώ και χρόνια κατασκευάζουν νόμους, μπας και καταφέρουν να πάρουν σάρκα και οστά οι επιδιώξεις τους, κάνουν λόγο συχνά-πυκνά για νομιμότητα…

Ποιοι είναι αυτοί; Μα τα επιχειρηματικά συμφέροντα με τον μανδύα της ΑΕΚ, που δεν αρκούνται στο τι αθλητικές εγκαταστάσεις επιτρέπει η ισχύουσα γενική νομοθεσία, αλλά διεκδικούν πολλά περισσότερα να μπορούν να πράξουν, στον χώρο που τους είχε παραχωρηθεί, τον οποίο και να αυξήσουν προσπαθούν σε βάρος και της πόλης και του πνεύμονά της, του Δάσους μας.

Μα εκτός από το τι, ζητούν και το πώς να επηρεάσουν, μια νομιμότητα στα μέτρα τους ζητούν – ό,τι νομικά ισχύει όμως δεν περιορίζεται στα όσα το πολιτικό σύστημα, κάτω από τις πιέσεις τους τους αναγνώρισε εδώ και χρόνια.

Ισχύουν και άλλα πράγματα και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, μα και εκλεγμένοι τα επικαλούνται – και καλά κάνουν που τα επικαλούνται, υποχρέωσή τους και καθήκον τους!

Αν τα επιχειρηματικά συμφέροντα με τον μανδύα της ΑΕΚ θαρρούν πως αδικούνται, ο δρόμος ανοικτός να προσβάλουν δικαστικά τις πράξεις της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αυτός είναι ο δρόμος της νομιμότητας και όχι η επιστράτευση των ορδών των τραμπούκων, που παριστάνουν τους οπαδούς της ΑΕΚ, ενώ είναι παρατρεχάμενοι των επιχειρηματικών συμφερόντων με τον μανδύα της ΑΕΚ…

Μα με την νομιμότητα δεν τελειώσαμε, γι’ αυτό θα συνεχίσουμε…

Κώστας Π. Παντελόγλου

1 Comments Text