Image

Η Δεξιά του Κυρίου, το Μητσοτακέικο και η Νέα Φιλαδέλφεια

Το ζήσαμε κι αυτό· ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη βοήθεια του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ και ντεκόρ τους ηλικιωμένους του Ιδρύματος “Καλός Σαμαρείτης”, να επιχειρεί πολιτική εμφάνιση στην πόλη μας.

Δε γνωρίζει όμως ιστορία, το ίδιο όπως και ο Μητροπολίτης…

Η δική τους πράξη, μα και αυτή που προηγήθηκε του ανιψιού περιφερειάρχη, ο οποίος έριξε τα δίχτυα του στους νέους και τις νέες της πόλης μας, μπορούν να πέσουν στο κενό αν οι Φιλαδελφειώτες και οι Φιλαδελφειώτισσες, παλαιότεροι και νεότεροι, γνωρίσουν και συνειδητοποιήσουν:

  1. πως η “Δεξιά του Κυρίου” (έκφραση προσφιλής στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο) δεν είχε, ιστορικά, καμιά τύχη στη Νέα Φιλαδέλφεια και
  2. το Μητσοτακέικο και η Νέα Φιλαδέλφεια έχουν μια σχέση ασύμπτωτη, όχι μόνο από τον καιρό του βασιλικού πραξικοπήματος και της αποστασίας του 1965, αλλά και από πιο πριν – μάρτυς μου ο Θεός, ο Δήμαρχός μας ο Νικόλαος Τρυπιάς ήθελα να πω (άντε, να μην ανοίξω τα ιστορικά μου τεφτέρια…).

Η σημερινή βέβαια κατάσταση, που καμιά σχέση δεν έχει με την αριστερά όπως πολλές φορές έχω σημειώσει, πρέπει να ξεπεραστεί, όχι όμως με στροφή δεξιά, αλλά με στροφή προς τα αριστερά, για την οποία όλοι οι εχέφρονες οφείλουν να εργάζονται!

Κώστας Π. Παντελόγλου