Image

Τα Οικονομικά της Αυτοδιοίκησης είναι Επιστήμη!

1
λεπτά ανάγνωσης

aggelo_1_23-2-1976Επιστήμη που στο παρελθόν την έχουν υπηρετήσει εκλεκτοί επιστήμονες, όπως ο Αριστείδης Οικονόμου, ο Κώστας Γεραγάς, ο Άγγελος Αγγελόπουλος, ο Παναγιώτης Δερτιλής, ο Γεώργιος Κοφινάς, ο Μιχαήλ Δένδιας, ο Γεώργιος Νέζης, ο Δημήτριος Ψαρός, ο Χρήστος Καλατζής, ο Παναγιώτης Παπαγαρυφάλλου κ.ά.

Άλλοι εκ τούτων συντηρητικοί, άλλοι προοδευτικοί, σε ένα συμπέρασμα έχουν καταλήξει, πως η Αυτοδιοίκηση δεν αντιμετωπίστηκε από της Ανεξαρτησίας (1830) ως θεμελιώδης θεσμός του Δημοσίου Βίου των Ελλήνων, ο οποίος πρέπει να λάβει το δικαιωματικώς αναλογούν σε αυτόν μερίδιο της διοίκησης και διαχείρισης των Κοινών.

Και σε πλήθος εργασιών και δημοσιευμάτων μου βρίσκεται αποτυπωμένη η γνώμη τους σχετικά, και φυσικά και η δική μου γνώμη – όμως οι Δημοεκλεγμένοι εδώ και κάποιες δεκαετίες, μαζί και στα χρόνια της κρίσης, δεν δείχνουν το οφειλόμενο ενδιαφέρον για το κρίσιμο ζήτημα των Οικονομικών της Αυτοδιοίκησης, ώστε να ομιλούν και να διεκδικούν μετά γνώσεως.

Οι παλαιότεροι Δήμαρχοι εκτιμούσαν αρκετά την αυθεντική γνώση, οι Δήμαρχοι των τελευταίων δεκαετιών, και των χρόνων της κρίσης, δεν συμπεριφέρονται ανάλογα…

Κώστας Π. Παντελόγλου