Image

Στο ερώτημά σου προς το Δήμαρχο πήρες απάντηση;

vasilopoulosΤον σημερινό τίτλο δέχτηκα ως ερώτημα από συγγενικό μου πρόσωπο ηλικίας ανάλογης του Δημάρχου – το ερώτημά μου αφορούσε τα βιβλία Μικρασιατικού περιεχομένου, τα παλαιότερα και τα νεοαποκτηθέντα του Δήμου μας.

Δεν ήταν δα και τόσο δύσκολο να απαντηθεί το ερώτημά μου· κι όμως απάντηση δεν πήρα, ούτε γραφτή ούτε προφορική, έτσι ενημέρωσα το νεαρό μου συγγενή.

Και του πρόσθεσα πως και άλλα ερωτήματα έχει απευθύνει στο Δήμαρχο ο “Κόσμος της Ν. Φιλαδέλφειας” και δεν παίρνει απάντηση – δεν παίρνει απάντηση και στο ερώτημα λ.χ. ποιο το πόρισμα που οδήγησε στην κατεδάφιση του 1ου Δημοτικού Σχολείου (Σπαθάρη) του θεμελιωθέντος το 1957!

Τι θαρρεί πως κάνει ο Δήμαρχος μη απαντώντας δεν γνωρίζω· αυτό που γνωρίζω είναι τι συμπεραίνω εγώ σιγά-σιγά – εγώ λοιπόν συμπεραίνω πως ο Δήμαρχος δεν ξέρει να αξιολογεί σωστά πρόσωπα και πράγματα, να δίνει σημασία εκεί που πρέπει και όχι στα εύκολα (“καταδικασμένοι” κλπ.)…

Τα αναπάντητα ερωτήματά μας είναι ήδη αρκετά, επί σημαντικών πάντοτε!

Το ότι δεν πρόκειται για μια αριστερή Δημοτική Αρχή είναι δεδομένο για τον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας” από μιας αρχής και έχω δημοσιεύσει σχετικά πολλές φορές – το ζήτημα είναι αν είναι στοιχειωδώς κατάλληλη για ό,τι εκλέχτηκε· και νομίζω πως δεν είναι, αν κρίνω από τον τρόπο αντιμετώπισης προσώπων και πραγμάτων, μαζί και των ερωτημάτων μας.

Κώστας Π. Παντελόγλου