Image

Ο Δήμαρχος, η ΠΑΕ ΑΕΚ και η Νέα Φιλαδέλφεια

Δύναμη ΠολιτώνΥποθέτω φυσικά τι έκανε τον Δήμαρχο να βγάλει Δελτίο Τύπου για τη νίκη της ΠΑΕ ΑΕΚ επί της ΠΑΕ Ολυμπιακός στις 17 Μαΐου 2016 – όμως τι θα είχα να του πω:

Ως πρόσωπο έχει βεβαίως το δικαίωμα κι αυτός να προσμετρά τον εαυτό του στους πανηγυριώτες. Ως Δήμαρχος όμως και Δημοτική Αρχή υποχρεούται σε προστασία της πόλης. Και δεν αντιλήφθηκα με το που έγινε γνωστή η πρόθεση των οπαδών της ΠΑΕ ΑΕΚ να συγκεντρωθούν στην πόλη, αντί στο ΟΑΚΑ, να προέβη σε απαραίτητες ενέργειες.

Οι κεντρικές δε αρτηρίες και η πλατεία της πόλης, που έχουν ονόματα φυσικά, δεν ανήκουν ακόμη στα επιχειρηματικά συμφέροντα με τον μανδύα της ΑΕΚ – είναι γι’ αυτό που χρήζουν προστασίας και όχι φωταγώγησης και εκχώρησης σε πανηγυριώτες. Διότι ανήκουν βεβαίως στην πόλη ακόμη, γι’ αυτό άλλωστε και δεν έχουν μετονομαστεί.

Επί πλέον υπάρχει έως τώρα και μια ποικιλία αθλητικών φρονημάτων των κατοίκων, που ο οδοστρωτήρας της «αεκοφροσύνης» δεν έχει εξαφανίσει, και καλό θα ήταν να μην επιχειρείται από τον Δημοτικό Σύμβουλο τον εντεταλμένο επί του Αθλητισμού η εξαφάνιση αθλητικών φρονημάτων με συγχώνευση εξυπηρετική των «αεκοφρόνων» – τέτοιες πρακτικές είχε χρησιμοποιήσει η επάρατος δικτατορία των συνταγματαρχών με Γραμματέα Αθλητισμού τον πολύ Ασλανίδη.

Κώστας Π. Παντελόγλου

5 Comments Text
  • Εντάξει, καταλαβαίνω την παρατήρηση όσον αφορά τη μέριμνα για την προστασία της πόλης από πιθανούς βανδαλισμούς και θα ήταν σωστή και εύστοχη αν δεν αποτελούσε μέρος του υπόλοιπου κειμένου, το οποίο και μόνο που κάνει παραλληλισμό της Δημοτικής Αρχής με τη δικτατορία καταντάει, όχι απλά κακόβουλο και εμπαθές, αλλά αστείο! Ο αγώνας με τα επιχειρηματικά συμφέροντα στην πόλη δεν ταυτίζεται απαραίτητα με το μίσος απέναντι σε κάθε ΑΕΚτζή. Όσο για τον δημοτικό σύμβουλο που αναφέρετε, αν έχετε στοιχεία για αυτό που λέτε να τα αναφέρετε συγκεκριμένα και να μην πετάτε λάσπη.

  • Οι δρόμοι ανήκουν στο λαό. Συνεπώς και στο λαό της ΑΕΚ. Απαγόρευση κυκλοφορίας είχαμε στη χούντα, αλλού τα κακαρίσματα αλλού γεννούν οι κότες!

  • Επειδή είτε έχεις κοντή μνήμη είτε ακολουθείς τη γκεμπελική μέθοδο (λάσπωνε λάσπωνε στο τέλος κάτι θα μείνει) μπαίνω στο κόπο και σπαταλάω το χρόνο μου, παραβαίνοντας την αρχή μου να μην απαντώ σε ανοησίες, για να σου θυμίσω τα εξής.
    1. Ο εντεταλμένος επί του αθλητισμού δημοτικός σύμβουλος, παρά το μέχρι αρρώστιας πάθος του για την ΑΕΚΑΡΑ, παρά τα 40 και πλέον χρόνια που υπηρέτησε την ομάδα είτε σαν αθλητής, είτε σαν διοικητικός παράγοντας και παρά τα παρακάλια ή τις απειλές από τους αθλητικά ομοιδεάτες του, ήταν από τους λίγους δημοτικούς συμβούλους (όλοι φυσικά της κακής συμπολίτευσης και οι περισσότεροι Ενωσίτες) που με τη ψήφο του στήριξε όλες τις αποφάσεις της Διοίκησης κατά της ανέγερσης του νέου γηπέδου όχι γιατί όπως εσύ δεν θέλει γήπεδο στη Ν.Φ. ούτε γιατί φοβήθηκε το ανύπαρκτο κίνημα προστασίας του δάσους ενάντια στα επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά γιατί έχει την άποψη (σωστή ή λάθος ο χρόνος θα δείξει) ότι αυτό τα συγκεκριμένο γήπεδο θα και τη μάνα (ερασιτεχνική) ΑΕΚ και τη πόλη που αγαπάει και γιατί έτσι επιτάσει η πολιτική του ιδεολογία.
    2. Ο εντεταλμένος επί του αθλητισμού δημοτικός σύμβουλος με τις χουντικές μεθόδους ποδηγέτησης κάθε άλλου πολίτη με διαφορετικές από αυτόν αθλητικές απόψεις είναι αυτός που με προσωπικές ενέργειες εξασφάλισε τα κονδύλια και τις μελέτες που απαιτούνταν α) για να γίνει και να εφαρμοστεί η μελέτη πυροπροστασίας του κλειστού γυμναστηρίου του Ιωνικού .ωστε να πάρει άδεια λειτουργίας το γυμναστήριο και να μην εξοριστεί και ο Ιωνικός από τη πόλη μας παρά το ότι ο Ιωνικός αρνήθηκε, για δικούς του λόγους, να φιλοξενήσει τμήμα της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, β) να ανακατασκευαστεί πλήρως το γήπεδο 5Χ5 της Χαλκηδόνας που είχε εγκαταληφθεί και καταστραφεί ώστε να το χρησιμοποιεί ως προπονητήριο ο Χαλκηδονικός που λόγω έλλειψης γηπέδου κινδύνευε με εξαφάνιση και γ) με τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου να ξεκινήσουν οι εργασίες ολικής ανακατασκευής του γηπέδου της καμινάδας που χρησιμοποιεί ως προπονητήριο ο Άτταλος ο οποίος και αυτός για δικούς του λόγους απέκλεισε τμήμα της ερασιτεχνικής ΑΕΚ από τη χρήση του γηπέδου.
    Τέλος αν κάτι έκανα με το οποίο έβλαψα κάποιον που δεν έχει την ίδια αθλητική ιδεολογία με μενα να μου το επισημάνεις γιατί ως γνωστό εμείς οι κοινοί θνητοί κάνουμε λάθη. Λάθοι δεν κάνει μόνο ο Πάπας και εσείς οι περιούσιοι υπερασπιστές του δάσους και πολέμαρχοι των επιχειρηματικών συμφερόντων.

  • Στο τέλος της πρώτης παραγράφου παραλήφθηκε η λέξη που έπρεπε να είχε γραφεί για να βγαίνει νόημα. Είναι και αυτό απόδειξη των αθέλητων λαθών που κάνουμε εμεις οι κοινοί θνητοί!

  • Προσπαθώ να γράψω τη λέξη καταστραφεί μεσα σε εισαγωγικά για να βγαίνει νόημα και το πρόγραμμά σας μου τη σβήνει.